Presă: Aabar a cumpărat un pachet minoritar de acţiuni la Toro Rosso

Publicat joi, 29.09.2011 17:54 de Daniel Popescu

Jurnalistul britanic Joe Saward susţine că fondul de investiţii Aabar a cumpărat deja un pachet minoritar de acţiuni la Toro Rosso, cu opţiune pentru pachetul majoritar.

Presa specializată din Formula 1 a relatat astăzi declaraţiile făcute de Dietrich Mateschitz, patronul Red Bull, în publicaţia The Independent, potrivit cărora nu este interesat să vândă Scuderia Toro Rosso.

Informaţiile sunt similare cu cele publicate recent în publicaţia Financial Times, care au fost relatate la vremea respectivă şi de

Automarket.

Totuşi, Joe Saward, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti din Formula 1, citează mai multe surse potrivit cărora Mateschitz a vândut deja o parte din echipă. Potrivit acestuia, fondul de investiţii Aabar din Orientul Mijlociu a cumpărat deja un pachet minoritar de acţiuni de la Mateschitz şi are opţiune pentrru a prelua pachetul majoritar. Totuşi, nu este clar când şi în ce condiţii îşi poate exercita Aabr dreptul de a cumpăra întreaga echipă.

Aabar este deja implicată în Formula 1, întrucât deţine 40% din acţiunile Mercedes GP, în timp ce restul de 60% aparţin constructorului Daimler. Anterior, presa internaţională a speculat că Toro Rosso va fi cumpărată de fondul de investiţii IPIC din Emiratele Arabe Unite, însă acesta a devenit în cele din urmă doar sponsor al echipei.

Via | Joe Saward