Presă: Ferrari are un nou şef de aerodinamică: Loic Bigois

Publicat miercuri, 14.11.2012 16:34 de Daniel Popescu

Loic Bigois este noul şef al departamentului de aerodinamică de la Ferrari şi lucrează intens la monopostul pentru sezonul 2013, potrivit publicaţiei Autosprint.

Presa italiană a reaprins miercuri speculaţiile cu privire la Loic Bigois, francezul care a părăsit Mercedes din funcţia de şef al departamentului de aerodinamică la începutul acestui sezon.

Încă de la vremea respectivă s-a anticipat că Bigois va pleca la Ferrari, însă au trecut mai bine de şase luni până când aceste informaţii au revenit în atenţie prin intermediul publicaţiei italiene Autosprint.

Sursa citată afirmă că Bigois a devenit deja noul şef de aerodinamică al Scuderiei şi că în prezent se ocupă de dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2013, în timp ce ctualul monopost a fost construit şi este dezvoltat până la finalul sezonului de grecul Nicolas Tombazis.

Chiar dacă nu este foarte cunoscut pentru fanii Formulei 1, Bigois este una dintre figurile respectate ale competiţiei datorită experienţei acumulate la echipe precum Ligier-Prost, Minardi şi Williams înainte de a începe o carieră la Honda Racing. El a rămas la echipa de la Brackley şi după transformările succesive în Brawn GP şi Mercedes, însă a părăsit echipa în luna mai a acestui an după ce constructorul german a decis să restructureze departamentul tehnic în lumina rezultatelor modeste.

Via Autosprint