Presă: Maldonado va fi confirmat vineri drept coechipierul lui Grosjean la Lotus

Publicat vineri, 29.11.2013 13:07 de Daniel Popescu

Pastor Maldonado va fi confirmat vineri drept coechipierul lui Romain Grosjean la Lotus pentru sezonul 2014, potrivit presei internaţionale.

Lotus este pe punctul de a-şi definitiva linia de piloţi pentru sezonul 2014 al Formulei 1 prin semnarea unui contract cu Pastor Maldonado.

Negocierile dintre cele două părţi durează deja de mai mult timp, însă au fost finalizate cu întârziere prin prisma potenţialului conflict între sponsori.

Maldonado este sprijinit financiar de PDVSA, compania petrolieră de stat din Venezuela, în timp ce Lotus este sponsorizată, printre altele, şi de Total, un producător petrolier francez care are practic acelaşi domeniu de activitate ca şi PDVSA şi care sprijină cariera lui Romain Grosjean.

Cele două companii au ajuns la un acord pentru a se putea promova simultan pe monopostul Lotus de anul viitor, astfel că oficializarea contractului lui Maldonado a devenit o formalitate. Potrivit unor surse apropiate echipei, un anunţ oficial va fi făcut vineri.

Anterior, principalul favorit să semneze cu Lotus era Nico Hulkenberg, însă germanul s-a reorientat spre Force India după ce negocierile echipei de la Enstone cu grupul de investitori Quantum Motorsport au întârziat să fie finalizate.

Via Motorsport

  • ovidiu150882, vineri, 29.11.2013 13:36

    O sa se aleaga praful de Lotus la anul, cu marele pilot Maldonado titular...numai Grosjean o sa traga echipa dupa el....

  • Soxy, vineri, 29.11.2013 14:14

    Hulkenberg merita mai mult acest loc ... asta este ... banii vorbesc ... in cazul de fata banii celor de la PDVSA nu cred ca Maldonado va avea vreun cuvant de spus ... cred ca Grosjean il va domina foarte autoritar "within the team", ma astept sa-l bata la 0 la calificari la puncte probabil la fel ...

  • ion, vineri, 29.11.2013 14:19

    Maldomado are un MP castigat. In general a fost peste cei cu care a facut echipa.Putin probabil ca Lotus sa mai conteze in sezonul ce vine dar va fi interesant duelul pilotilor!Lotus putea incerca si o echipa Maldonado-Perez. Oricum mexicanul vine cu mai multi bani ca Grosjean si la talent sunt comparabili

  • JugaruGabi, vineri, 29.11.2013 15:13

    Lotus a avut sezonul asta curatit de incidente de cursa. Cand se invatase Grosjean sa fie temperat, vine altul. Halal! Pacat pentru Hulkenberg, daca zvonurile se confirma.

  • ciuruitu, vineri, 29.11.2013 16:02

    No pazea acum!

  • JugaruGabi, sâmbătă, 30.11.2013 13:55

    Nu imi vine sa cred... avem parte de fani Maldonado... :)))