Presă: Red Bull va lansa noul monopost pentru 2012 în 5 februarie

Publicat marţi, 13.12.2011 09:38 de Daniel Popescu

Red Bull Racing va prezenta noul monopost RB8 pentru sezonul 2012 în februarie la Milton Keynes, în timp ce Williams va arăta noul FW34 în Qatar, potrivit presei franceze.

Prestigioasa publicaţie franceză AutoHebdo susţine că a aflat programul de lansare a noilor monoposturi pentru trei echipe, chiar dacă niciuna dintre acestea nu a confirmat planurile în mod oficial.

Cea mai aşteptată lansare este cea a campioanei mondiale Red Bull Racing, care va avea loc în 5 februarie la Milton Keynes, localitatea britanică în care echipa austriacă îşi are sediul.

Lansarea ar urma astfel să aibă loc cu numai două zile înainte de prima sesiune de teste a iernii, lucru justificat de faptul că începând de anul viitor monoposturile trebuie să treacă de toate testele de siguranţă pentru a participa la testele de iarnă.

De asemenea, noua echipă Lotus, care a concurat până în 2011 sub numele Renault, urmează să-şi prezinte noul monopost în februarie într-un loc care nu a fost încă menţionat.

Cea mai extravagantă lansare va fi însă cea a noului monopost Williams. AutoHebdo susţine că britanicii vor renunţa pentru prima oară la o lansare convenţională în Europa pentru a-şi prezenta noul monopost la Doha, capitala statului Qatar. Decizia nu este însă una surprinzătoare, întrucât Williams deţine un centru tehnologic în această ţară şi încearcă să atragă Qatar National Bank drept sponsor principal. Data exactă a lansării noului monopost Williams nu este încă cunoscută.

Via | AutoHebdo