PREVIEW: Ghidul lansărilor noilor monoposturi de Formula 1 pentru sezonul 2012

Publicat marţi, 31.01.2012 16:58 de Daniel Popescu

Automarket vă prezintă calendarul complet al lansărilor monoposturilor pentru sezonul 2012. Şase echipe îşi vor prezenta monoposturile într-un interval de numai şase zile.

După mai bine de două luni de la ultima cursă a sezonului precedent de la Interlagos, Formula 1 se pregăteşte să revină la viaţă prin lansarea noilor monoposturi cu care echipele vor începe testele de iarnă premergătoare cursei inaugurale de la Melbourne, programată la jumătatea lunii martie.

Caterham, echipa care până în sezonul precedent a concurat sub numele Lotus, a "furat" startul prin prezentarea primelor fotografii oficiale cu noul CT01 în paginile revistei britanice F1 Racing, însă interesul pentru noile monoposturi este amplificat de lansările programate într-un interval de numai două zile de McLaren şi Ferrari, urmate săptămâna următoare de campioană mondială Red Bull Racing.

Automarket vă oferă toate informaţiile de care aveţi nevoie înainte de lansarea noilor monoposturi de pe parcursul saptamnii viitoare.

  • MCLAREN MP4-27 - 01.02.2012 - McLaren va lansa noul monopost în cadrul unui eveniment care va avea loc la sediul echipei de la Woking (Marea Britanie) cu începere de la ora 13:00 (ora României). Lansarea va fi transmisă în direct pe site-ul oficial al echipei, pe pagina de Facebook a echipei şi pe postul de televizune SkySports.

 

  • FERRARI - 03.02.2012 - Scuderia Ferrari nu a confirmat încă numele noului monopost, însă acesta va fi prezentat la sediul de la Maranello în cadrul unui eveniment care va avea loc vineri, 3 februarie, la o oră neprecizată încă. Este foarte posibil ca Ferrari să transmită în direct evenimentul de lansare, aşa cum a procedat şi în ultimii ani.
  • FORCE INDIA VJM05 - 03.02.2012 - Force India a ales circuitul de la Silverstone din apropierea fabricii sale pentru lansarea noului monopost VJM05. Evenimentul va începe la ora 11:00 (ora României), însă în mod cert atenţia presei se va îndrepta spre lansarea celor de la Ferrari.
  • LOTUS E20 - 05.02.2012 - Lotus a optat pentru o lansare exclusiv pe internet a noului monopost E20. Primele imagini vor fi publicate pe site-ul oficial al echipei duminică, 5 februarie, la ora 18:00 (ora României), iar a doua zi monopostul va fi prezentat presei în paddock-ul circuitului de la Jerez.
  • SAUBER C31 - 06.02.2012 - Sauber a optat pentru o lansare în paddock-ul circuitului de la Jerez în dimineaţa de 6 februarie, cu numai o zi înainte de începerea primei sesiuni de teste din această iarnă. Noul monopost va fi cunoscut sub numele C31.
  • RED BULL RB8 - 06.02.2012 - Campioana mondială Red Bull păstrează tradiţia de anul trecut şi va lansa noul monopost exclusiv pe internet prin intermediul unei galerii foto care va fi publicată pe site-ul oficial al echipei în 6 februarie la ora 15:00, ora României. Primele imagini pe viu vor fi realizate a doua zi pe circuitul de la Jerez.
  • TORO ROSSO TR7 - 06.02.2012 Scuderia Toro Rosso a anunţat că va lansa noul monopost în 6 februarie la ora 18:30 în paddock-ul circuitului de la Jerez, în avanpremieră primei sesiuni de teste din această iarnă.

 

RESTUL ECHIPELOR: LANSĂRI CU DATĂ NECUNOSCUTĂ

Celelalte patru echipe din Formula 1 nu au anunţat încă data şi modul în care vor lansa noile monoposturi. Williams a anunţat că noul său monopost a trecut testele de siguranţă impuse de FIA, astfel că va putea participa la prima sesiune de teste, însă cel mai probabil va organiza mici evenimente de lansare chiar în prima zi de teste de la Jerez.

Între timp, Mercedes GP a anunţat deja că va participa la teste cu noul monopost abia la a doua sesiune a iernii, care va avea loc la Barcelona începând din 21 februarie.

Cei de la Marussia se vor prezenta cu noul monopost la ultima sesiune de teste care va avea loc la începutul lunii martie la Barcelona, în timp ce Hispania spera să fie prezentă la această ultimă evaluare, însă planurile nu sunt încă definitivate.

Automarket va publica galerii foto şi reacţii de la lansarea fiecărui monopost de Formula 1 pentru sezonul 2012.