Programul testelor din iarna 2012 prinde contur

Publicat sâmbătă, 27.08.2011 14:28 de Daniel Popescu

Echipele au decis ca cele trei sesiuni de teste din iarna anului 2012 să înceapă în 7 februarie şi să aibă loc pe circuitele de la Jerez şi Barcelona.

Reprezentaţii echipelor din Formula 1 se apropie de un acord final cu privire la programul testelor premergătoare sezonului 2012.

Potrivit unor surse din paddock-ul circuitului de la Spa-Francorchamps, prima sesiune de teste din iarna anului viitor va avea loc în 7 februarie pe circuitul de la Jerez şi va fi urmată de alte două sesiuni de evaluare pe circuitul de la Barcelona, la distanţă de două şi, respectiv, trei săptămâni.

O altă sesiune de teste va avea loc în timpul sezonului, varianta preferată fiind ca aceasta să se desfăşoare înainte de începutul sezonului european, şi anume Marele Premiu al Spaniei din 13 mai. Această ultimă sesiune va fi găzduita la Mugello, Silverstone sau Jerez, o decizie finală fiind aşteptata pentru dimineaţa zilei de duminică.

Tot atunci, echipele vor discuta posibilitatea de a inversa cursele din China (8 aprilie) şi India (22 aprilie) din motive logistice.

Via | ESPNF1