Raikkonen a refuzat să testeze pneurile Pirelli pentru F1

Publicat marţi, 17.08.2010 10:50 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen a refuzat o ofertă primită din partea Pirelli pentru a testa un monopost de Formula 1 cu pneurile pentru sezonul următor.

Nick Heidfeld va evalua în această săptămână pe circuitul de la Mugello noile pneuri Pirelli cu care producătorul italian va aborda sezonul 2011. Germanul a fost ales pentru experienţa sa, însă postul de pilot de rezervă la Mercedes GP a reprezentat un impediment.

De altfel, acesta a fost motivul pentru care Pirelli a negociat iniţial cu Kimi Raikkonen, fostul campion mondial refugiat în acest an în Campionatul Mondial de Raliuri. Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia finlandeză Turun Sanomat, care a precizat că pilotul finlandez a declinat oferta pentru a se putea dedica în continuare activităţii sale în WRC, întrucât la finalul săptămânii viitoare va participa la Raliul Germaniei.

Pe de altă parte, testele cu noile pneuri, ce sunt efectuate cu un monopost Toyota TF109 de anul trecut, vor începe abia marţi. Ziua de luni a fost dedicată aclimatizării lui Heidfeld  cu monopostul în perspectiva următoarelor două zile de teste intensive.

Pirelli nu va avea la dispoziţie niciun fel de date despre pneuri din partea rivalilor de la Bridgestone, însă producătorul italian are suficiente informaţii despre caracteristicile circuitelor întrucât este furnizor unic în competiţia GP3, care se desfăşoară pe aceleaşi trasee europene ca şi Marile Premii de Formula 1.

Via | GMM

  • Sak, marţi, 17.08.2010 12:15
    ...

    "Ziua de luni a fost dedicată aclimatizării lui Heidfeld cu monopostul" Aclimatizarii.....???????

  • DRAKo, marţi, 17.08.2010 19:14
    Sak

    Cand te gandesti ca ai primit si 3 voturi negative.... E mare gradina in care traim! Mai trebuie sa ne miram?

  • Cyrus, marţi, 17.08.2010 22:43
    monopost Toyota

    Paremi-se ca temperatura in cockpit este ~60 grade Celsius In acest caz sigur e nevoie si de aclimatizare ;)

  • hasu, marţi, 17.08.2010 23:26
    Raiko

    Ramine departe de formula 1 si in anul 2011.Probabil nu mai are nevoie de stresul si magariile din formula 1 cind una faci si alta trebuie sa spui,iar la intreruperea contractului primesti multumiri de genul ,,nu ai colaborat suficient cu echipa tehnica" si un sut in fund.Eu cred ca mai avea ceva de spus in formula 1,dar s-a preferat catelusii docili ce se dau la o parte.

  • Alexandra1710, miercuri, 18.08.2010 00:04
    Kimi

    @hasu.Si eu sunt convinsa ca nu va reveni in F1 in 2011.Pacat ! Formula 1 avea nevoie de el,era deosebit in felul lui,probabil de aia nici nu a mai putut.I s-au facut de toate,a luptat cu toata lumea pentru ca in final sa fie batjocorit de propria "echipa".Chiar daca pe mine ca si fana a lui,ma doare ca nu e in F1,sa le arate fitosilor ce inseamna pilotajul si sa castige titluri mondiale(pe care le-ar merita din plin),probabil ca pentru el cel mai bine e acolo unde e cum; acolo unde toata lumea il divinizeaza indiferent de rezultate.Acolo unde este apreciat la adevarata valoare. La ce i-ar mai trebui lui atata bataie de cap? Oricum a fost baiat destept,iar Ferrari au fost nevoiti sa-l plateasca si anul asta cand el nici macar n-a pus piciorul intr-un monopost. Oare cum se simte Alonso stiind ca Raikko este in continuare platit de Ferrari si totusi se distreaza in WRC ?

  • Musso, miercuri, 18.08.2010 10:59
    ifose de d-soara

    Raik se "distreaza" rostogolindu-se cu o masina de top!Sint atatia piloti de raliu valorosi care ar avea si rezultate. Ce ati spune daca ar veni Loeb la Red Bull ca se "distreze" intrand in toti parapetii?L-ati desfiinta. Dar Raik nuuu..el e minunat.Rusinica!

  • Alexandra1710, miercuri, 18.08.2010 11:42
    Kimi

    @musso.Da,e minunat! Si stii de ce?Pentru ca pur si simplu nu-l intereseaza rautatile nimanui, nu s-a lasat niciodata invins si pana una alta,ramane singurul pilot cu puncte atat in F1 cat si in WRC ceea ce spune muuulte despre el avand in vedere ca a reusit performanta asta in primul sau an in Campionatul Mondial de Raliuri.Insusi Jean Todt a spus ca oricare alt campion mondial din F1 s-ar duce in WRC,nu ar reusi ce reuseste Kimi. Forta Kimi RAIKKONEN ! PS:Numele lui este "Raikkonen" nu "Raik" ;)

  • Andrei, miercuri, 18.08.2010 14:10
    Kimishor

    Un LOOSER cat casa!!!Sa ramana in WRC!Acolo e oricum INVIZIBIL!

  • Rai, joi, 19.08.2010 12:51
    kimi

    Musso esti paralel prietene,daca te interesa WRC ai obsv ca si alti piloti de top sau rostogolit' asta asa ptr cultura ta generala.in alta ordine,parerea mea,e o diferenta enorma de la F1 la WRC iar Kimi munceste mult ptr asta.nu mai fiti asa de pariciosi si mistocari ca nu are rost.Loeb e tata l lor in WRC exact ca si Rossi in Moto GP,e ca si cum ceilalti ar concura degeaba. app de ce se discuta asa de mult pe seama lui K.Raikkonen...ptr ca e f.bun,munceste mult,e profesinist si il Apreciati cu totii :) go Kimi go