Raikkonen: "BMW se afla in lupta pentru titlu"

Publicat marţi, 17.06.2008 11:11 de Mircea Meșter

Desi oficialii BMW sustin ca e prea devreme pentru o discutie despre titlu, Raikkonen considera ca amenintarea BMW Sauber e prezenta.

Dubla BMW de la Montreal le da sperante celor de la BMW, insa Willy Rampf, directorul tehnic al echipei, sustine ca nu e cazul ca echipa sa sa spere la o eventuala victorie de final in acest sezon de Formula 1.

"E prea devreme sa spunem ce se va intampla. Suntem foarte mandri de ce am realizat prin aceasta prima victorie iar faptul ca am reusit o dubla e cu atat mai bine. Insa nu ne putem gandi inca la Campionat. Inca de la inceputul sezonului s-a vazut ca in Formula 1 exista trei echipe puternice. Ferrari si McLaren sunt la egalitate aproape perfecta, insa se afla cu putin in fata noastra. Asa a fost la inceputul sezonului si nu s-au schimbat ierarhiile de atunci si pana acum. Trebuie sa fim realisti. In mod normal sunt mai buni, insa noi am beneficiat de incidentele de la boxe. Acestea fac insa parte din joc. Alte echipe nu au fost atat de norocoase"

, sustine Rampf.

Pilotii echipelor rivale ii lauda si ei pe cei de la BMW, Raikkonen sustinand ca echipa germana reprezinta o adevarata amenintare pentru principalele pretendente la titlu. "Reusesc sa stranga puncte in fiecare cursa. Nimeni nu poate sa spuna ca BMW nu se afla in cursa pentru titlu. Kubica e la cinci puncte in fata lui Lewis si Massa si la sapte puncte de mine. Masinile BMW au fost foarte rapide in acest an, mai mult sau mai putin in fiecare cursa. Acum au reusit sa realizeze o dubla profitand de problemele celor care se aflau in top. Acest lucru le-a dat un avantaj bunicel", spune campionul mondial en-titre.