Raikkonen: "BMW vor castiga curse"

Publicat marţi, 08.04.2008 14:49 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen se asteapta ca BMW-Sauber sa castige curse in acest sezon si anticipeaza o lupta stransa pentru titlul mondial.

Pilotul Scuderiei Ferrari a devenit liderul clasamentului general dupa Marele Premiu al statului Bahrain, insa crede ca BMW-Sauber vor reprezenta o mare amenintare in acest an.

"BMW au fost foarte aproape. Am reusit sa trec de Kubica cand a avut ceva probleme. A fost un moment important, pentru ca ritmul sau din cursa a fost foarte bun. Pana la urma, asa cum am mai spus, in acest sezon lupta va fi foarte dificila.

Va fi un campionat foarte lung. Nu as fi surprins daca BMW vor castiga cateva curse in acest an. Vor fi curse unde noi vom fi puternici si altele in care ceilalti vor avea avanataje. Acelasi lucru este valabil si pentru McLaren, care raman competitivi", a declarat Raikkonen pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Campionul mondial a admis ca este dezamagit de infrangerea suferita in fata coechipierului sau, Felipe Masssa, dar a precizat ca nemultumirea sa a fost atenuata de faptul ca a devenit liderul campionatului. "Vreau sa castig curse si sa lupt pentru titlu. Sa termin pe locul 2 a fost un pic dezamagitor", a spus Raikkonen. "Cateodata weekendurile sunt exact cele din Bahrain. Pentru un motiv sau altul, circuitul Sakhir nu imi este foarte favorabil. Dar totusi am o oarecare satisfactie la sfarsitul acestui Grand Prix: conduc clasamentul pilotilor. daca ne gandim cate puncte am castigat la Melbourne, este un rezultat fantastic".

  • mirco, marţi, 08.04.2008 20:48
    "texte" de-ale lui Raikkonen

    In opinia mea Raikkonen face declaratii de genu " sunt dezamagit ca am terminat pe locul 2" doar ca sa-l intimideze pe Massa. A teminat foarte bine pe locul 2, avand in vedere ca a placat de pe 4 si tot weekend-ul a fost in spatele lui Massa si a mai avut si noroc, Hamilton ratand startul iar Kubica gresind in turul 2 permitandu-i sa-l depaseasca.