Raikkonen: "Calificarile sunt tot mai importante"

Publicat miercuri, 04.06.2008 13:04 de Daniel Popescu

Kimi Raikonen crede ca sesiunile de calificari joaca un rol tot mai important in Formula 1, fapt demonstrat de primele curse din acest sezon.

Campionul mondial in exercitiu isi concentreaza atentia spre Marele Premiu al Canadei, acolo unde spera sa obtina un rezultat pozitiv pentru echipa sa.

"Ferrari are o mare traditie in Canada si ma astept ca lupta sa fie foarte echilibrata aici", a declarat Raikkonen. "Calificarile sunt din ce in ce mai importante si de aceea este fundamental sa muncim bine inca de la inceputul weekendului pentru a avea o masina grozava cu cele mai bune setari posibile. La Montreal, stabilitatea masinii in momentele de franare este foarte importanta"

.

Finlandezul crede ca monopostul F2008 este mult mai bun decat versiunea de anul trecut in ceea ce priveste comportamentul acestuia in momentele de franare. "Monopostul F2008 s-a imbunatatit foarte mult in aceste zone comparativ cu masina de anul trecut. Bineinteles, trebuie sa asteptam prima sesiune de antrenamente libere de vineri pentru a primi confirmarea".

Pilotul Scuderiei Ferrari anticipeaza ca lupta pentru titlul mondial va fi foarte stransa in acest sezon si crede ca invingatorul se va decide in ultimele momente ale sezonului. "Am spus la inceputul sezonului ca ma astept ca titlul sa fie decis in ultimul moment", a adaugat Kimi. "A trecut o treime din acest sezon, avem 35 de puncte si suntem pe locul 2. Este mai mult sau mai putin asa cum ne asteptam. Nu am castigat nimic, dar nici nu am pierdut. Nu exista niciun motiv de panica dupa cursa de la Monaco, intrucat comparativ cu anul trecut situatia este mult mai buna. Nu voi schimba nimic in modul de abordare pentru acest weekend. Obiectivul este sa castigam si vom face tot ce putem".