Raikkonen: "Decizia pentru 2014 nu va fi influenţată de programul de PR"

Publicat vineri, 26.07.2013 12:03 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen a dezvăluit că zilele de marketing pe care ar trebui să le facă pentru Red Bull nu vor influenţa decizia finală cu privire la echipa pentru care va concura anul viitor.

Red Bull Racing a dezvăluit la Hungaroring că salariul solicitat de Kimi Raikkonen pentru un contract pentru 2014 nu va avea nicio influenţă asupra deciziei finale a echipei, iar acum a venit rândul fostului campion mondial să-şi exprime în public cerinţele.

Contrar speculaţiilor anterioare, finlandezul afirmă că zilele de PR pe care ar trebui să le facă pentru sponsorii Red Bull nu vor influenţa în niciun fel decizia, chiar dacă este cunoscut faptul că pilotul este reticent la orice activitate care nu are legătură directă cu prezenţa în monopost.

"Sunt multe zvonuri despre zilele de PR, că noi avem 10 zile la Lotus în timp ce alte echipe au sute de zile. Am fost în cele mai multe echipe de top şi ştiu cum funcţionează lucrurile. Toată lumea are un mod diferit de a număra zilele şi asta nu va fi un factor decisiv", a declarat el.

Pe de altă parte, Raikkonen afirmă că nu are nici cea mai mică idee dacă va accepta oferta Red Bull sau dacă va continua cu Lotus şi admite că decizia finală ar putea să pară una proastă în ochii multor persoane din Formula 1.

"Contează pachetul în ansamblu şi ceea ce simt eu că este potrivit pentru mine. Indiferent de decizie, aceasta poate fi proastă din perspectiva altor, dar corectă pentru mine. Nu am nicio idee ce se va întâmpla, dar sper să fie decizia corectă. Nu va exista nicio garanţie că decizia va fi una bună pe termen lung, dar trebuie să trăieşti cu alegerile pe care le faci", a adăugat el.

Via Autosport