Raikkonen dezvăluie că tracţiunea şi pneurile îi afectează prestaţiile din 2014

Publicat joi, 26.06.2014 15:50 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen a dezvăluit că o combinaţie între lipsa de tracţiune şi pneurile mai dure furnizate de Pirelli în acest sezon sunt principalele explicaţii pentru parcursul său modest din acest sezon.

Kimi Raikkonen a părăsit Lotus după două sezoane în care a obţinut câte o victorie şi a revenit la Ferrari cu scopul de a lupta pentru titlul mondial, însă nu a reuşit să impresioneze şi a ocupat cel mult locul şapte în prima parte a anului.

În condiţiile în care rezultatele sale contrastează puternic cu cele obţinute de coechipierul său Fernando Alonso, finlandezul afirmă că o combinaţie de factori, generată în principal de lipsa de tracţiune a monopostului şi pneurile de compoziţie mai dură furnizate de Pirelli comparativ cu anul trecut, reprezintă principala cauză a dificultăţilor sale.

"Este vorba despre modul în care se comportă monopostul şi de ceea ce prefer eu, de modul în care funcţionează pneurile. Este o combinaţie de factori. Avem mult de muncă la monopost, ne lipseşte tracţiunea şi avem o lipsă de aderenţă pe partea mecanică. Dacă rezolvăm partea frontală a monopostului pierdem spatele. Mai este mult de muncă, dar vom ajunge acolo", a declarat fostul campion mondial.

Raikkonen afirmă că inginerii Ferrari au încercat o soluţie inclusiv la Marele Premiu al Austriei de la sfârşitul săptămânii trecute, însă aceasta nu a avut efectul anticipat.

"Am încercat ceva diferit începând de sâmbătă şi până la urmă nu cred că a făcut mare diferenţă. În anumite momente ale cursei nu a funcţionat, iar în calificări a fost ceva similar, dar după ce am decis să optăm pentru această soluţie a trebuit să rămânem cu ea", a mai precizat el.

Via Autosport

  • jon, joi, 26.06.2014 19:06

    "a mai precizat ea." ... o adevarata doamna Raikkonen.

  • ss76, joi, 26.06.2014 20:33

    Kimi ,,bai frate toti au aceleasi pneuri , adapteazate frate , talent ai cu carul ,,revinoti bai nene ,FORTZAAA ROSSAAA

  • ., joi, 26.06.2014 22:07

    adaptarea aia e cel putin supraestimata (ca sa nu spun mai mult, adica e doar in mintea fanilor si a jurnalistilor). Intotdeauna pilotii incearca sa adapteze masina la stilul lor, asa au viteza. Cand ai ceea ce astepti de la masina si ai si un stil bun, faci si performanta. E o legatura intre stil si tip de masina, cand se potrivesc rezulta viteza. Nu se potrivesc rezulta chin si mai putina viteza Da, toti au aceleasi pneuri, DAR adevarul e ca unii piloti au primit ce le trebuie anul asta si altii ba. Cum le-a fost norocul, au avut si cei necajiti anul asta partea lor in trecut cand aveau masina pe stilul lor si altii ba (Raikkonen, Vettel) dar il rog pe @ss76 sa explice ce inseamna in opinia mnealui "adaptare"

  • ha ha, vineri, 27.06.2014 00:36

    parca zicea ca il defavorizeaza echipa...acum rotile...tractiunea....hai ma nu si talentul?

  • ., vineri, 27.06.2014 10:38

    si cand e nevoie il defavorizeaza si echipa, sau ma rog, il favorizeaza pe alonso. Conteaza daca ramai inca un tur in pista cu gume uzate. Conteaza atat cat sa pierzi cateva locuri si apoi timp in spatele unora mai lenti. D'aia saracu nici nu mai face doua incercari in Q3, ca sa aibe gume pana termina alonso cu pit stopul

  • Mr Birt, vineri, 27.06.2014 13:53

    Si mie imi fac figuri pneurile dupa ce am consumat ceva. Daca consum mai mult si strada incepe sa-mi faca figuri

  • bernie, vineri, 27.06.2014 14:05

    Sunt cativa "copii batrani" pe acest site (sau poate doar unul-doi care posteaza cu mai multe nick-uri) care fac multa agitatie pe aici...Astia sunt fani alfonsisti gen dracu-ferr1-ion-ss76-test driver01-cipf -etc ...si eventual ferraristi care din pacate ptr ei sunt lipsiti de majoritatea cunostintelor necesare ptr a intelege F1 si totusi se baga si ei in seama doar ca sa se lamureasca lumea cat de idioti sunt!!!Ptr ei dar si ptr alti amatori de F1 care vor sa cunoasca niste adevaruri care se intampla in F1 moderna o sa spun un singur lucru care ptr cine are creier si este capabil sa inteleaga va intelege.Prostii si idiotii vor intelege ce le place lor!!!Deci...La inceputul anilor '90' Frank williams declara pe buna dreptate intr-un interviu ca F1 inseamna 90% inginerie!!!Ptr profani asta inseamna ca oricat de bun ar fi un pilot tot masina conteaza 90%..Si ca sa se lamureasca cat mai multi dobitoci o sa dau cateva exemple...1988-1991:dominatie clara [email protected]:Senna@Prost chiar daca Prost plecase cu un aninainte...1996-1997 dominatie clara [email protected]@Villneuve...2002 si 2004...dominatie clara Ferrari cu Schumy si Barrichello...2011 si 2013 dominatie clara Vettel si de ce nu Webber care chiar daca nu a fost vicecampion mondial la fel ca alti piloti nominalizati mai sus tot ar fi castigat titlul la piloti in lipsa vitelului care a fost sprijinit de echioa la fel ca schumy la ferrari...Concluzie ptr retardati idioti si alti rauvoitori:Cand exista o masina buna adaptata unui regulament in vigoare oricine poate castiga titlul mondial cu ea...Cum vreti voi bai imbecililor sa castige Kimi cu o masina gandita si facuta pe stilul falcosului vostru mediocru???Daca este atat de bun fandositul de ce nu castiga bai el nici un campionat de 5 ani ca doar aia de la ferrari ii tot fac masini de 5ani pe stilul lui???Vai de koorwl vostru de retardati...Duceti-va la scoala inainte sa va dati mari specialisti in F1!!!

  • bernie, vineri, 27.06.2014 14:54

    Cand m-am referit la fanii falcosului folosind termenul "turma" nu m-am inselat deloc.Trebuie sa precizez ca acelasi lucru este valabil si ptr fanii ferraristi.Dar nu pe toti fanii soferului si echipei rosii ii voi considera drept "turma" ptr ca sunt destui dintre ei care chiar au ceva de spus si sunt demni de tot respectul...Problema este cu majoritatea fanilor aceea care constituie de fapt turma si care daca cineva le-ar spune vreodata sa se arunce intr-o prapastie( sau mai stiu eu ce sa faca) doar de dragul soferului si echipei ar face-o fara sa ste pe ganduri.Din pacate ptr ei baietii astia nu au apucat sa-si termine studiile liceeale sau chiar gimnaziale si se cred mari specialisti mai mult ca sigur in multe domenii doar ptr simplul fapt ca printr-o coincidenta aproape imposibila au ajuns sa traiasca in era calculatoarelor "destepte" in compatatie cu IQ-ul lor insignifiant... nii

  • ss76, vineri, 27.06.2014 16:57

    @Bernie tata vezi ca ai luato pe aratura si o sa fi ,,bip in gura ,, nu te da ce nu esti telespectator de antena 3 ce esti , lasane pe noi Ferraristi in traba noastra si veziti tu minarii de la RBR , sintem in alta era ,

  • bernie, vineri, 27.06.2014 21:23

    @ss76...Ai si tu o data dreptate bai baiatule.Tu faci parte dintr-o era care a dat acestei tari cei mai multi oligofreni din istoria sa.Vai de capul vostru bai hahalera ptr ca voi sunteti din aia care traiesc din salariul sau pensiile parintilor saracule la minte ce esti...

  • maxx mosley, vineri, 27.06.2014 22:35

    @ss76...Bai ...asculta"Sarmalele reci"...melodia..."Tara te vrea prost"!!!Ai sa te regasesti acolo tu si multi idioti de teapa ta!!!Bai...asculta-le nu le manca saracule!!!!