Raikkonen: "Ferrari vor domina la Silverstone"

Publicat marţi, 24.06.2008 18:47 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen anticipeaza ca Ferrari vor domina Marele Premiu al Marii Britanii de peste doua saptamani.

In ciuda problemelor tehnice pe care le-a intampinat la Magny Cours, Raikkonen sustine ca este multumit de performanta masinii sale si este optimist ca poate repeta succesul de la Silverstone de anul trecut.

"Ne asteptam sa fim foarte competitivi la Silverstone", a precizat finlandezul pe site-ul sau oficial.

"In aceasta saptamana toate echipele vor testa acolo inaintea MP al Marii Britanii. Eu voi pilota joi dupa ce Felipe Massa va testa doua zile. Imi place circuitul si am multe amintiri placute: este placut sa vin aici cu o masina capabila de victorie".

Campionul mondial a dezvaluit ca inginerii echipei nu au reusit inca sa descopera cauzele problemelor aparute la sistemul de evacuare in cursa de duminica. "Trebuie sa admit ca niciodata nu m-am bucurat mai mult sa trec linia de sosire. Inca o data am demonstrat ca nu trebuie sa ne dam batuti", a continuat el. "Echipa nu stie inca ce s-a intamplat exact. Vor face niste teste, dar este dificil sa gasim un raspuns cu un motor care a fost atat de stresat pentru jumatate de cursa".

Desi nu este lider in campionat, Raikkonen nu este ingrijorat ca a pierdut contactul cu primele pozitii in clasament. "Este un campionat dificil cu patru piloti foarte aproapiati", explica finlandezul. "Nu suntem nici macar la jumatatea campionatului si mai sunt multe pucte de castigat. Anul trecut pe vremea asta eram la 20 de puncte in spate".