Raikkonen, la un pas de accidentare într-o cursă de snowmobil

Publicat luni, 12.12.2011 10:25 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen a suferit răni minore la încheietura mâinii în urma unui accident într-o cursă de snowmobil, însă activitatea sa de pilot de Formula 1 nu va avea de suferit.

Kimi Raikkonen a participat în weekendul care tocmai s-a încheiat la o cursă de snowmobile din staţiunea austriacă Saalbach-Hinterglemm. Evenimentul a fost însă la un pas să se încheie dramatic pentru noul pilot al echipei Renault, care a pierdut controlul snowmobilului şi a căzut pe zăpadă.

În cădere, finlandezul s-a lovit la mâna stângă şi a avut nevoie de un bandaj, iar ulterior a preferat să nu mai revină în cursă pentru a evita o agravare a accidentarii. "Doctorul nostru a examinat mâna stângă a lui Raikkonen. Poartă un mic bandaj", a precizat site-ul sport10.at.

Alertată de informaţiile din presă, Renault a luat legătura cu Raikkonen, iar oficialii au anunţat pe contul oficial de pe reţeaua de socializare Twitter că finlandezul nu a suferit răni majore.

"Tocmai am vorbit cu Raikkonen. Nu există niciun motiv de îngrijorare, are doar o durere la încheietură. S-ar putea să facă o nouă investigaţie luni, dar asta este tot", au precizat oficialii Renault.

Incidentul vine la numai 10 luni după ce Renault l-a pierdut pe Robert Kubica pentru tot sezonul 2011 în urma unui grav accident suferit într-un raliu din Italia. Polonezul este încă în faza de recuperare şi va rata în mod cert prima parte a sezonului următor.

Raikkonen a fost adus la Renault tocmai ca înlocuitor pentru Kubica şi va face pereche cu Romain Grosjean, după ce echipă a renunţat la serviciile lui Vitaly Petrov. La cursa de snowmobile a participat şi Nico Hulkenberg, pilotul de rezervă al echipei Force India.

Via | Sport10 | Renault

  • ion, luni, 12.12.2011 10:37

    astia de la renault-lotus sunt blestemati!...

  • mavrick, luni, 12.12.2011 11:32
    @ion

    "Mi-ai luat vb.din gura"-expresie metaforica romaneasca, insa ti-o spun cu sinceritate! Kubica la un pas de a ramane cu mana dreapta amputata si acum Raikkonen la un pas de asi strica cariera in urma accidentului... e parca un blestem cazut asupra celor de la Renault!

  • Moaa, luni, 12.12.2011 12:08

    Ar trebui sa-si oblige pilotii sa nu participe la alte competitii si Raikonen sa nu mai bea vodca

  • mavrick, luni, 12.12.2011 12:52
    @Moaa

    La asta m-am gandit si eu! Asa cum Mutu nu a mai fost primit in echipa nationala de fotbal pentru stim noi ce la fel si pilotii de F1 ar trebui sa fie obligati de echipa cu care are contractul semnat sa respecte anumite norme de siguranta pentru ei insusi impuse de echipa respectiva sau chiar mai mult stabilite si impuse si de FIA.