Raikkonen: "Performanţele monopostului Ferrari nu sunt încă concludente"

Publicat marţi, 25.02.2014 10:13 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen susţine că este prea devreme să-şi formeze o opinie despre performanţele monopostului Ferrari în ritm de calificări sau de cursă, însă remarcă fiabilitatea acestuia.

Ferrari este una dintre echipele care nu au ieşit în evidenţă în mod deosebit pe parcursul celei de-a două sesiuni de teste din Bahrain.

Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen au ocupat locurile şase şi, respectiv, şapte într-un clasament general al timpilor dominat de monoposturi motorizate de Mercedes, iar echipa nu a avut timp să efectueze o simulare de cursă din cauza unei defecţiuni la telemetrie.

În acest context, Raikkonen admite că nu ştie la ce să se aştepte din punct de vedere al performanţelor, însă remarcă fiabilitatea noului monopost care a parcurs 287 de tururi în patru zile.

"Nu suntem atât de impresionanţi în privinţa timpilor, dar vom vedea exact unde suntem la prima cursă din Australia. Din perspectiva fiabilităţii suntem în regulă, dar nu ştiu unde suntem din punct de vedere al vitezei. Nu cred că stăm prea rău. Mai sunt multe lucruri de făcut şi cunosc situaţia noastră, dar nu ştiu ce fac ceilalţi. Vom continua să ne facem treaba şi sperăm să aflăm unde trebuie să fim", a declarat finlandezul pentru publicaţia Autosport.

▶ Analiza testelor din Bahrain

Marussia admite că ar putea rata startul sezonului

Între timp, Marussia, una dintre echipele care folosesc motoare Ferrari, a admis că există pericolul de a nu fi pregătită pentru debutul noului sezon.

Echipa a parcurs doar 30 de tururi în prima sesiune de teste de la Jerez şi 29 în Bahrain, astfel că totalul de 59 de tururi este mai mic decât distanţa unei curse. Echipa a fost lovită de un virus informatic, probleme la motor şi la sistemul de alimentare cu carburant.

"Aş minţi dacă aş spune că nu sunt îngrijorat. Este în regulă să te gândeşti că poţi rezolva problemele, dar trebuie să o devedesti. Nu am lucrat deloc la setări, dar piloţii spun că sunt încrezători, iar frânele sunt bune", a precizat John Botts, şeful Marussia.

Via Autosport, SportingLife

  • ion, marţi, 25.02.2014 13:13

    forzza rossa!!.