Raikkonen: "Puteam fi si mai rapid"

Publicat sâmbătă, 21.06.2008 16:38 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen sustine ca putea fi si mai rapid in ultimul tur din calificari, in ciuda faptului ca si-a trecut in cont un nou pole position.

Pilotul Scuderiei Ferrari spune ca este multumit de modul in care a decurs sesiunea de calificari, insa crede ca putea realiza un timp si mai bun.

"Mergeam chiar ceva mai repede in turul meu rapid, dar echipa mi-a spus sa incetinesc cand totul parea ok pentru un pole position. Am incetinit pentru a salva combustibil, dar as fi putut fi cu doua zecimi de secunda mai rapid"

, a declarat Raikkonen la finalul calificarilor. "Masina a fost foarte buna tot weekendul, dar maine este o zi importanta pentru ca avem nevoie sa castigam puncte".

Campionul mondial a adoptat si la Magny Cours aceeasi strategie ca in cursele anterioare. El a fost destul de lent in primele doua parti ale calificarilor, pentru a reveni in forta pe final. "Nu este nimic nou pentru mine sa nu fiu rapid in prima si a doua parte a calificarilor, pentru ca masina este diferita in functie de cantitatea de combustibil", a adaugat el. "Am lucrat tot weekendul cu o cantitate de combustibil pentru cursa, asa ca este putin diferit cand il scoti din rezervor".