Raikkonen: "Trebuie să câştig curse pentru a lupta pentru titlu cu Vettel"

Publicat luni, 19.08.2013 15:53 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen a admis că are nevoie de victorii pentru a câştiga titlul mondial, deşi a obţinut şase podiumuri în primele 10 curse.

Kimi Raikkonen este unul dintre cei mai consecvenţi piloţi din acest sezon, însă finlandezul consideră că acest lucru nu este suficient pentru a-şi adjudeca titlul mondial.

Pilotul echipei Lotus ocupă poziţia a doua în clasamentul general înaintea Marelui Premiu al Belgiei după ce a obţinut de cinci ori locul doi, însă admite că are nevoie să repete victoria de la Melbourne pentru a avea o şansă în lupta cu liderul Sebastian Vettel.

"Am revenit pe locul doi şi a fost o metodă bună de a intra în vacanţa de vară. În Ungaria am terminat înaintea lui Vettel, dar pentru a-l învinge trebuie să câştigăm curse. Dacă vom continua să terminăm pe locul doi, aşa cum s-a întâmplat de multe ori în acest an, probabil că nu va fi suficient, dar niciodată nu poţi să ştii ce se va întâmpla", a declarat el.

Raikkonen a admis că principala metodă prin care îşi poate creşte şansele la victorie este obţinerea unor rezultate mai bune în calificări. Finlandezul s-a poziţionat o singură dată în primii trei pe grila de start şi a plecat din primii şapte de numai şase ori.

"Continui să-mi fac viaţa dificilă în calificări şi atunci plătim preţul. Dar avem în continuare un monopost bun în cursă. Acum avem pneuri un pic diferite şi trebuie să înţelegem exact cum să le folosim. Am făcut progrese la Budapesta, aşa că ar trebui să fie mai uşor la Spa, dar va fi la fel pentru toată lumea. Pentru a câştiga, este întotdeauna mai bine să începi cât mai aproape de prima poziţie. Multe lucruri depind de rezultatul din calificări, aşa că trebuie să găsim setări decente în zilele de vineri pentru a avea o sesiune de calificări solidă", a mai precizat el.

Via Lotus

  • Petru, luni, 19.08.2013 22:12

    Succes Kimi sanse sunt dar dupa parerea mea Lotus nu bolid de caompion dar pilotul da.

  • @Petru, marţi, 20.08.2013 07:37

    Sunt de acord cu tine,motiv pentru care am votat pozitiv comentariul tau,dar asta e ultima data cand apreciez un comentariu scris de un analfabet.