Red Bull acuză Ferrari că a utilizat sisteme manuale de ajustare timp de un an

Publicat joi, 02.08.2012 09:57 de Daniel Popescu

Red Bull susţine Scuderia Ferrari că a folosit un sistem manual de ajustare a setărilor monopostului timp de un an. Acuzaţiile vin după ce Red Bull a fost acuzată de aceeaşi practică în Ungaria.

Red Bull Racing a fost implicată la Marele Premiu al Ungariei într-o nouă controversă de natură tehnică, după ce presa internaţională a descoperit că echipa a utilizat în Canada un sistem manual pentru ajustarea setărilor suspensiilor.

Chiar dacă acestea nu sunt interzise, practica a trezit suspiciuni că actuala campioana mondială ar fi putut schimba setările suspensiilor între calificări şi cursă, lucru interzis de regulamentul tehnic. În cele din urmă, suspiciunile nu au putut fi dovedite, iar echipa nu a primit niciun fel de penalizare.

În replică, Red Bull a lansat un atac la adresa rivalilor de la Ferrari, consultantul Helmut Marko afirmând că Scuderia a utilizat un dispozitiv manual timp de un an fără ca cineva să ştie acest lucru. "Nu am făcut niciodată ajustări manuale. Nu înţeleg de ce ceilalţi se supără. Se întâmplă să ştim că Ferrari a folosit ceva de genul acesta un an de zile", a declarat austriacul pentru publicaţia Auto Motor und Sport.

Marko nu a precizat însă dacă dispozitivul manual la care face referire era utilizat tot pentru ajustarea setărilor suspensiilor.

Via GMM

  • Unu, joi, 02.08.2012 11:21

    Incepe sa fie cam ... Capatos Show prin Formula 1 ...

  • Doi, joi, 02.08.2012 11:43

    Marko bate campii.Dar nu e pentru prima oara.

  • laurentiu0250, joi, 02.08.2012 12:36

    Controalele mai sticte si aplicarea pedepselor,asta cred ca ar potolii debandada asta cu acuzatii,incercari si presupuneri reciproce !

  • rastafan2, joi, 02.08.2012 23:23

    Mai bine ar lasa inovatia la liber, in asa fel incat sa se poata incerca noutati ce ar putea fi folosite si in productia de serie. Asa, eu nu vad decat o limitare.

  • Speed, sâmbătă, 04.08.2012 14:36

    @rastafan2, pai am mai zis si-o zic din nou: "prin '95 cand ma uitam la cursele F1 consideram acest sport un sport specific progresului, insa in ultimii ani confund acest sport cu unul care are ca scop egalizarea masinilor la capitolul performante (fie ca sunt sau nu de top)."

  • klausnake, duminică, 05.08.2012 17:36

    Marko asta e un cacacios care a inceput sa bata mult din gura si nu stiu cate drepturi are sa faca asta. In afara ca e managerul lui Vettel si teoretic el l-a descoperit,nu are nici un merit in F1. Daca spunea Horner asta,sau Newey,parca era altceva,asa,nu stiu ce se baga retardatul asta unde nu-i fierbe lui oala...