Red Bull ar putea renunţa la update-ul introdus la Barcelona

Publicat marţi, 06.03.2012 10:36 de Daniel Popescu

Red Bull Racing analizează posibilitatea de a renunţa complet la upgrade-ul major introdus sâmbătă la Barcelona, din cauza faptului că acesta nu a fost evaluat în mod corespunzător.

Red Bull Racing a introdus în penultima zi de teste de la Barcelona un upgrade major pentru monopostul RB8, care a inclus o nouă configuraţie pentru sistemul de evacuare şi o nouă specificaţie pentru aripa faţă.

Dacă prima zi de teste cu noul upgrade a decurs în mare parte în mod normal, Sebastian Vettel nu a reuşit să parcurgă mai mult de 15 tururi duminică, din cauza unor defecţiuni la aripa faţă şi la cutia de viteze.

Publicaţia germană Auto Motor und Sport susţine că, din cauza faptului că nu a reuşit să evalueze suficient de bine noile update-uri, Red Bull Racing ar putea decide în următoarele zile să renunţe complet la acestea în perspectiva Marelui Premiu al Australiei de la sfârşitul săptămânii viitoare.

Informaţiile sunt susţinute atât de declaraţiile lui Vettel, care a evitat să vorbească despre performanţele update-urilor în lumina numărului scăzut de tururi parcurse, cât şi de afirmaţiile unui inginer de la o echipă rivală, care susţine că noul update nu a avut niciun efect asupra vitezei monopostului. "Când am urmărit stintul lung al lui Webber de sâmbătă după-amiază nu a fost nimic special, nici în privinţa timpilor, nici în privinţa degradării pneurilor", a precizat inginerul care a preferat să-şi păstreze anonimitatea.

În plus, un alt inginer susţine că noul sistem de evacuare nici măcar nu funcţionează aşa cum ar fi vrut cei de la Red Bull. "(Gazele de eşapament) nu sunt evacuate aşa cum vor ei", a precizat acesta. McLaren s-a aflat într-o situaţie asemenatoare anul trecut, când a renunţat la o configuraţie radicală pentru plăcile exterioare ale caroseriei cu numai o săptămână înainte de cursa de debut a sezonului, reuşind în mod surprinzător să ocupe un loc pe podium la Melbourne.

Via | GMM