Red Bull nu intenţionează să vândă Toro Rosso

Publicat joi, 04.11.2010 16:21 de Daniel Popescu

Dietrich Mateschitz a anunţat că Scuderia Toro Rosso nu este de vânzare, echipa urmând să fie păstrată pentru promovarea tinerelor talente.

Grupul Red Bull concurează în Formula 1 cu două echipe, Red Bull Racing şi Scuderia Toro Rosso. Acest lucru a fost tentant iniţial datorită faptului că Toro Rosso putea utiliza sasiul Red Bull Racing, însă acest lucru nu mai este posibil în prezent din cauza noului regulament.

Implicit, costurile de operare ale Scuderiei Toro Rosso au crescut semnificativ, motiv pentru care s-a speculat că Red Bull va vinde echipa, mai ales că Red Bull Racing a devenit una dintre echipele de top.

Cu toate acestea, patronul Dietrich Mateschitz a exclus joi această posibilitate, afirmând că Toro Rosso are unicul obiectiv de a promova piloţi din cadrul programului de dezvoltare a tinerelor talente. "Toro Rosso este şi va rămâne echipa noastră de debutanţi. Cu această echipă utilizam cele mai bune tinere talente", a declarat austriacul pentru publicaţia Der Spiegel.

Pe de altă parte, Mateschitz sprijină decizia luată de Christian Horner că Red Bull Racing să nu implementeze ordine de echipă care să-l favorizeze pe Mark Webber în lupta pentru titlul mondial. Austriacul crede că Formula 1 este un sport în care trebuie să învingă cel mai bun.

"Acesta este un sport şi cel mai bun ar trebui să câştige. Puterea, politica şi manipularea ar trebui lăsate cât mai departe posibil. Jocul este "vino şi prinde-mă, dacă poţi", nu "lasă-mă să trec pentru că sunt mai bun". Cursele trebuie să rămână curse", a adăugat el.

Via | GMM

  • El sol, joi, 04.11.2010 16:31
    Linie punct spatiu

    "vin-o şi prinde-mă, dacă poţi" Sunt singur ca bossul red bull nu a pus cratima aceea la vino.

  • dmd, joi, 04.11.2010 16:44
    Frustrare si oftica la maxim!

    Inseamna ca daca nu castiga nu au fost cei mai buni. Cu 14 poleuri dintre care 9 Vettel (si doar 3 victorii)...chiar il cred pe cuvant ca e frustrat dar o cursa din pacate pt RBR nu se termina odata cu obtinerea pole position-ului.