Red Bull pregăteşte un update pentru eleronul spate şi podea

Publicat luni, 01.08.2011 15:18 de Daniel Popescu

Red Bull Racing va introduce în Belgia un nou eleron spate şi o nouă podea cu care speră să câştige trei zecimi de secundă pe tur.

Red Bull Racing intenţionează să folosească pauza de vară din Formula 1 pentru a aduce câteva îmbunătăţiri majore monopostului RB7. Chiar dacă fabricile echipelor vor fi închise timp de două săptămâni, campioana mondială va avea suficient de mult timp la dispoziţie pentru a implementa câteva upgrade-uri.

Acestea vizează o nouă podea şi o nouă configuraţie pentru eleronul spate, cele două componente urmând să fie evaluate în antrenamentele de vineri din cadrul Marelui Premiu al Belgiei. Dacă rezultatele vor fi cele anticipate de ingineri, monopostul Red Bull Racing va câştiga aproximativ trei zecimi pe turul de circuit, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia germană Der Spiegel.

De asemenea, sursa citată susţine că Red Bull desfăşoară şi un program paralel de îmbunătăţire a setărilor generale ale monopostului RB7 în simultatorul de la Milton Keynes cu ajutorul tânărului Jean-Eric Vergne.

Informaţiile despre planurile celor de la Red Bull din această vară vin pe fondul progreselor înregistrate de McLaren şi Ferrari în ultimele luni. Red Bull nu a câştigat nicio cursă în ultimele trei etape, iar Sebastian Vettel a obţinut cu mari emoţii pole position-ul în Marele Premiu al Ungariei de la finalul săptămânii trecute.

Via | Der Spiegel

  • lev04, marţi, 02.08.2011 10:12
    nu cred ca RBR....

    ...va castiga vreuna din cursele ce urmeaza,Spa si Monza.parerea mea ca o sa fie o afacre intre Mclaren si Ferrari,si uite asa se.vor face 5 curse fara ca RBR sa castige ceva!mai mult,fac pariu ca nici pole-ul n-o sa-l ia in vreuna din cele doua curse!se strange latul...