Red Bull priveşte cu încredere finalul sezonului

Publicat marţi, 14.09.2010 16:12 de Daniel Popescu

Christian Horner este optimist că Red Bull va avea un final bun de sezon, însă admite că echipa trebuie să remedieze problemele întâmpinate la startul curselor.

Red Bull Racing a anticipat corect că în Marele Premiu al Italiei va obţine unul dintre cele mai slabe rezultate din acest sezon, după ce Sebastian Vettel şi Mark Webber au terminat pe locurile patru şi, respectiv, şase. Situaţia a fost însă salvată datorită abandonul suferit de Lewis Hamilton, care i-a permis lui Mark Webber să redevină lider, în timp ce echipa austriacă şi-a consolidat prima poziţie în clasamentul constructorilor.

Din acest punct de vedere, Christian Horner, şeful Red Bull Racing, a admis că lucrurile au decurs mai bine decât se aştepta.

"Monza a reprezentat cea mai mare provocare pentru noi, iar faptul că am câştigat mai multe puncte decât McLaren este pozitiv. Următoarele cinci circuite ni se potrivesc, sunt circuite unde diferenţele ar trebui să fie mai la limită intre echipe, dar sperăm să nu deviem de la performanţele noastre. Webber a fost frustrat că nu a scos mai mult de la cursă, în special pentru că a pierdut atât de mult timp în spatele lui Nico Hulkenberg. Dar dacă ne uitam la punctele din campionat, să încheie sezonul european ca lider al campionatului este o performantă majoră pentru el", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani.

Totuşi, Horner a admis că Red Bull a înregistrat deja o serie prea mare de probleme la start, iar cursa de la Monza nu a făcut excepţie. Webber a pierdut nu mai puţin de cinci poziţii în primele viraje, coborând de pe locul cinci al grilei de start până pe locul nouă, fapt ce în cele din urmă s-a dovedit crucial în rezultatul final.

"Trebuie să analizăm cu atenţie, pentru ca starturile noastre erau foarte bune la începutul sezonului. UIn ultimele două curse am pierdut puţin din performanta pe linia de start", a mai precizat el.

Via | Autosport

  • Niculae, marţi, 14.09.2010 17:21

    Hulkernberg s-a aparat foarte bine la Monza, bravo lui, chiar daca a fost depasit pe a fost o cursa foarte buna pentru el. Incepe sa invete de la Barri si rezultatele nu vor intarzia sa apara, situatia lui este identica cu cea a lui Rosberg. Doar ca Rosberg are ceva mai multa experienta decat el.

  • nelu98, marţi, 14.09.2010 17:50

    hulkernberg nu trebuia depunctat si-a creat clar avantaj cand a taiat sicana/????

  • Niculae, marţi, 14.09.2010 20:47

    Nu, era deja in fata :) Nu a castigat nici o pozitie si nici nu a pierdut niciuna. Oricum s-a tinut bine in fata lui Webber si s-a descurcat super, zic eu.

  • ionut, miercuri, 15.09.2010 17:01

    A taiat de mai multe ori sicana desi nu a depasit pe nimeni cu aceasta manevra, oricum cursa buna pentru Hulkenberg