Red Bull: "S-a creat un precedent pentru folosirea ordinelor de echipă"

Publicat vineri, 10.09.2010 12:05 de Daniel Popescu

Christian Horner susţine că FIA a creat un precedent periculos pentru instituirea ordinelor de echipa în finalul sezonului în schimbul unei amenzi simbolice de 100.000 de dolari.

Consiliul Mondial al FIA a stabilit miercuri că Ferrari a instituit ordine de echipă în Marele Premiu al Germaniei, însă a evitat să pedepsească într-un fel echipa italiană, considerând că astfel de evenimente au avut loc şi în istoria recentă a competiţiei.

Verdictul i-a nemulţumit însă pe rivalii de la Red Bull, care consideră că orice echipă poate implementa ordine de echipă în finalul sezonului, întrucât pedepasa maximă va fi de 100.000 de dolari.

"Penalizarea pentru ceea ce s-a întâmplat la Hockenheim a fost de 100.000 de dolari. Prin urmare, asta înseamnă că poţi face asta în ultimele cinci-şase curse din acest an? Aşa cum am văzut, nu a existat niciun efect asupra performantei lor, cu excepţia penalizării financiare. Aşa că, teoretic, pentru orice echipă aflată în această situaţie care vrea să-şi inverseze maşinile a fost creat un precedent", a declarat Christian Horner, şeful echipei Red Bull.

Britanicul în vârstă de 36 de ani este însă de acord ca regulamentul sportiv trebuie revizuit în acest sens pentru a putea fi aplicat în mod corespunzător, însă a evitat să menţioneze dacă ordinele de echipă ar trebui sau nu interzise.

Referindu-se la propria sa echipă, Horner a admis că Red Bull va utiliza ordine de echipă atunci când unul dintre piloţi va deveni favorit cert la titlu.

"Trebuie să existe o combinaţie de şanse matematice şi practice. Evident, dacă un pilot are un avans de 60 de puncte şi mai sunt 75 de puncte rămâne, alegerea este evidentă. De asemenea, cred că sistemul de puncte este înşelător pentru ca mai sunt 150 de puncte în joc. Este prea devreme în acest stadiu să depunem toate eforturile în spatele unui pilot sau altul. Vom continua să ne sprijinim piloţii în mod absolut egal", a mai precizat el.

Mark Webber ocupă în prezent locul doi în clasamentul general cu 179 de puncte, în timp ce coechipierul său Sebastian Vettel este pe trei cu 151 puncte.

Via | Autosport