Red Bull şi McLaren acceptă tactica utilizată de Ferrari la Austin

Publicat marţi, 20.11.2012 11:31 de Daniel Popescu

Red Bull şi McLaren consideră că strategia prin care Ferrari l-a retrogradat pe Felipe Massa la Austin este regulamentară, dar susţin că nu ar apela niciodată la această tactică.

Tactatica adoptată de Ferrari în Marele Premiu al Statelor Unite, prin care a rupt sigiul cutiei de viteze a lui Felipe Massa pentru a-l promova pe grila de start pe Fernando Alonso a generat numeroase controverse, însă rivalii de la Red Bull şi McLaren susţin că echipa italiană este acoperită de regulament.

Martin Whitmarsh, şeful McLaren, afirmă însă că nu ar adopta niciodată o asemenea tactică şi că acesta este unul dintre motivele pentru care Fernando Alonso a concurat pentru echipa un singur sezon.

"Echipele pot decide cum îşi rulează programele. A fost dificil, dar este clar că se concentrează pe Alonso. A funcţionat pentru Alonso şi, cu excepţia cazului în care uităm că Alonso a fost cu noi şi ne-a părăsit pentru că nu făceam astfel de lucruri. Nu critic pe nimeni", a declarat britanicul.

La rândul său, Christian Horner, şeful Red Bull, spune că Ferrari nu a greşit cu nimic, dar insistă că nu ar apela la o strategie similară pentru Mark Webber şi Sebastian Vettel.

"Face parte din regulament şi a fost o mutare tactică. Evident, au luat această decizie pentru a-l aduce pe Alonso pe partea dreaptă a grilei şi a funcţionat bine pentru ei. Este inclus în regulament şi, chiar dacă a fost greu pentru Felipe Massa, prioritatea lor este Alonso. Noi nu am luat niciodată în considerare aşa ceva, pentru că dacă o face şi altcineva Alonso ar ajunge să plece din prima linie", a precizat britanicul.

Via Autosport

  • alex, marţi, 20.11.2012 12:08

    hahaha, alonso nu i-a mai vrut ca nu faceau asa ceva... ce mincinos ordinar mai e si shitmarsh asta... pe vremea aia ei furau direct cu baxu' de coli tehnologie ferrari, pai cred si eu ca nici macar n-aveau habar cum se rupe un sigiliu, hahahaha... trebuiau sa sune la maranelo sa-ntrebe cum se procedeaza, hahahaha

  • ....., marţi, 20.11.2012 12:09

    Alonso-un milog mizerabil. Sper sa nu mai ia asta niciun titlu vreodata. Decat cel de mimoza plangagioasa si trisoare a Formulei 1.

  • pablo256r, marţi, 20.11.2012 15:31

    Cata nerusinare la dl.Christian Horner. Cum a fost in cursa din Abu Dhabi cand Vettel era in spatele lui Mark ? - Seb is behind you ... nu contraataca daca te depaseste dar nu a mai fost necesar ca Seb sa atace ca lui Mark i s-a spus de la boxe: Box, box, box now ! Si astfel Seb dus a fost. Iar Mark ulterior a ajuns "in trenuletul nebun" si a fost una dintre victime, a fost nevoit sa abandoneze. A doua zi echipa il critica ca a facut o cursa foarte slaba. Dar noi nu facem asa ceva niciodata ! Mizerabil !

  • pablo256r, marţi, 20.11.2012 19:10

    Turul 30 Abu Dhabi: team radio MW: sebasian get's run don't fight him pozitie in cursa MW 3 SV 4 turul 31 team radio MW: Box,box,box Dupa care SV ajunge in pozitia 3 in Abu Dhabi ! Du-te unde ma gandesc eu mr. Horner ! Esti sarcastic cu altii dar tu faci indentic si la fel

  • KALE, marţi, 20.11.2012 21:28

    @pablo ciocu mic. l-ai vazut tu pe webber incetinind la 50 km/h intr-o zona unde se atingeau lejer 100+ cum a facut massa la alonso ? mai lasa-ma cu pomenile tale. PS: PUNE DE COLIVA !