Red Bull va dezvolta o maşină de stradă împreună cu Infiniti

Publicat miercuri, 27.07.2011 09:47 de Daniel Popescu

Red Bull Racing îşi va folosi resursele de inginerie pe care le deţine pentru a ajuta infiniti să construiască un model sportiv de stradă în viitorul apropiat.

Red Bull Racing, campioana mondială a Formulei 1, intenţionează să profite la maxim de cunoştinţele de inginerie acumulate în competiţie în ultimii ani pentru a-şi extinde domeniul de activitate în afara Marelui Circ.

Echipa austriacă va iniţia o colaborare cu Infiniti, unul dintre actualii sponsori ai echipei, în cadrul căreia va contribui la dezvoltarea unei maşini sportive de stradă. Informaţia a fost confirmată de şeful Christian Horner, care consideră că acesta este pasul natural pe care trebuie să-l facă Red Bull în urma succesului înregistrat în Formula 1.

"Vom folosi expertiza Red Bull în afara Formulei 1. Red Bull era cunoscută doar ca o companie de băuturi energizante, dar acum este recunoscută ca o echipă de inginerie. Este o evoluţie naturală pentru noi să ne implicăm în ingineria maşinilor de stradă", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani pentru publicaţia Autocar.

Până în acest moment nu există informaţii oficiale privind modelul pe care l-ar putea dezvolta Infiniţi împreună cu Red Bull Racing.

Red Bull a debutat în Formula 1 în sezonul 2005 şi, după câteva sezoane în mijlocul plutonului, a cucerit titlurile mondiale în sezonul precedent. La începutul acestui an, Infiniti a devenit unul dintre sponsorii echipei prin prisma faptului că este divizia de lux a constructorului japonez Nissan, aflat în alianţă cu francezii de la Renault, furnizorii de motoare ai echipei.

Contractul de sponsorizare, care este estimat la 7 milioane de euro pe an şi acoperă costul motoarelor utilizate de Red Bull, a fost extins rapid prin numirea lui Sebastian Vettel ca ambasador Infitini, iar colaborarea ar putea fi extinsă şi la utilizarea unui sistem KERS dezvoltat de japonezi începând din 2014.

O altă echipă de Formula 1 care s-ar putea implica în dezvoltarea unei maşini sport este Williams, prin intermediul unui parteneriat cu Renault.

Via | Autocar

  • andrey11, miercuri, 27.07.2011 15:21
    Redbull

    Va dati seama ce bijuterie pe 4 roti va iesi din aceasta colaborare. Sper sa fie alimentata cu RedBull si nu cu carburanti traditionali, nu de alta dar in scurt timp va fi mai ieftin.

  • tot eu, miercuri, 27.07.2011 21:34
    Red Bull va dezvolta o maşină...

    poate infiniti va dezvolta o masina cu banii de la redbull......