Red Bull: "Vettel poate pleca de la echipă în 2014"

Publicat miercuri, 30.05.2012 16:46 de Daniel Popescu

Red Bull a dezvăluit că Sebastian Vettel are o clauză de contract care îi permite să părăsească echipa la sfârşitul sezonului 2013, alimentând speculaţiile despre un posibil viitor la Ferrari.

Presa britanică a anunţat pe parcursul Marelui Premiu al statului Monaco că Sebastian Vettel a semnat un precontract cu Scuderia Ferrari începând din sezonul 2014.

Înţelegerea ar fi urmat să fie activată în funcţie de performanţele pe care Ferrari le va obţine în acest an, însă pe de altă parte credibilitatea informaţiilor a fost un dubiu, întrucât contractul germanului cu Red Bull este valabil până la sfârşitul sezonului 2014.

Cu toate acestea, speculaţiile sunt impulsionate de ultimele declaraţii făcute de Helmut Marko, consultantul Red Bull, care a dezvăluit că Vettel are o clauză în contract care îi permite să părăsească echipa la sfârşitul sezonul viitor.

"2013 este fixat pentru noi, dar pentru 2014 există o clauză în contractul său cu privire la performanţe, atât pentru el, cât şi pentru echipă", a declarat austriacul pentru publicaţia germană Bild.

Cu alte cuvinte, Vettel va putea pleca de la Red Bull la sfârşitul sezonului 2013 în cazul în care Red Bull Racing nu va obţine performanţe majore anul viitor, iar echipa ar putea lua o decizie similară în cazul în care dublul campion mondial va avea rezultate modeste.

Via | Bild