Regulamentul aripii spate va fi modificat înaintea curselor europene

Publicat luni, 28.03.2011 17:19 de Daniel Popescu

FIA a anunţat că va modifica modul de utilizare a aripii spate ajustabile după Marele Premiu al Chinei, în urma rezultatelor sub aşteptări de la Melbourne.

Introducerea aripii spate ajustabile în Formula 1 nu a produs efectul sontat în prima etapă a noului sezon, întrucât numărul depăşirilor datorate tehnologiei a fost practic zero.

FIA a admis că sistemul nu a fost atât de eficient pe cât spera şi că nu a ajutat semnificativ depăşirile, motiv pentru care urmează să ajusteze regulamentul privind utilizarea acestuia.

Totuşi, o decizie finală va fi luată doar după următoarele două curse din Malaezia şi China, astfel că va intra în vigoare abia la Marele Premiu al Turciei din luna mai, prima etapă a sezonului european.

"Este adevărat că eficacitatea acestui sistem nu a fost ideala la Melbourne. Linia dreaptă este prea scurtă şi virajul de după ea este prea rapid. Vom vedea ce se întâmpla în Malaezia şi China şi apoi vor adapta sistemul aşa cum trebuie", a declarat Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, pentru publicaţia elveţiană Le Temps.

Via | ESPNF1

  • janick, luni, 28.03.2011 17:39
    Cum ramane...

    ...cu Sauber?! Probabil, cum ne-am inteles! Pentru ca:... "FIA a admis că sistemul nu a fost atât de eficient pe cât spera şi că nu a ajutat semnificativ depăşirile,"...Mare r.h.t cu perje!!

  • luk'besoin gramatik'om, luni, 28.03.2011 18:15
    efectul sontat

    o fi iefektu' sondat sau... sortat? mare dilema, monsher... parol!!!

  • mobius, luni, 28.03.2011 21:53
    diversiuni

    Asa cum am mai spus-o aceasta aripa nu este altceva decat o complicatie pe cat de ineficienta pe atat de periculoasa, iar modul ei de folosire este impotriva sportivitatii. In mod firesc se va renunta la ea, de ce nu vorbeste insa nimeni de aripa fata cu care se pare ca Red Bull sperie lumea.