Renault consideră că motoarele sale vor fi pregătite pentru cursa din Australia

Publicat miercuri, 26.02.2014 14:59 de Daniel Popescu

Renault este încrezătoare că motoarele sale vor putea rula în condiţii normale în prima cursă a sezonului din Australia, după ce francezii au remediat cele mai mari probleme ale unităţilor.

Renault a înregistrat probleme majore la motoarele pe care le furnizează pentru sezonul 2014 al Formulei 1 în ambele sesiuni de teste de până acum. Constructorul francez a suferit defecţiuni la sistemul de recuperare a energiei, dar şi la aplicaţiile software care asigură buna funcţionare a acestora.

Cu toate acestea, Remi Taffin, directorul de operaţiuni al Renault, a dat asigurări că francezii au capacitatea de a remedia toate aceste probleme până la ora Marelui Premiu al Australiei din 16 martie.

"Încă mai avem timp suficient şi sperăm să avem ceva care să funcţioneze la performanţă maximă atunci când ajungem la Melbourne. Cred că vom fi pregătiţi pentru Australia, dar depinde ce performante vom obţine acolo. Avem un program şi dacă îl completăm poate avem o şansă să ne descurcăm bine acolo", a declarat el pentru publicaţia britanică Autosport.

În sprijinul afirmaţiilor sale, Taffin susţine că Renault a remediat cele mai mari probleme ale unităţii de propulsie, însă a evitat să le nominalizeze.

"Nu mai avem problemele pe care le-am avut înainte. Multe dintre ele au fost rezolvate, dar mai sunt câteva. Le-am lăsat în urmă pe cele mai mari, aşa că putem începe să construim programe şi să încercăm multe componente. Facem progrese şi suntem în măsură să bifăm fiecare căsuţa din listă. Când problemele vor fi rezolvate, şi suntem aproape de asta, atunci putem merge mai departe", a adăugat el.

Via Autosport

  • flo, miercuri, 26.02.2014 19:22

    Sau Austria?

  • danoe, miercuri, 26.02.2014 20:43

    Pregatite de casare

  • 91Schumi06, joi, 27.02.2014 07:30

    Cand vii cu "poate avem o sansa sa ne descurcam", inseamna ca va fi o mare surpriza daca vor termina cursa.

  • octav71, joi, 27.02.2014 08:27

    Niciunul dintre jucatorii actuali din F1 nu isi arata cartile din iarna. Mai ales acum, cand sunt destule noutati. Astia joaca sah cu nervii pasionatilor de F1.

  • Alex, joi, 27.02.2014 09:48

    Aiurea, este un teatru toata maimutareala celor de la Rbr, iar or sa aiba cel mai bun monopost anul viitor iar daca nu, fac gura ca si anul trecut si li se pun la dispozitie pneuri cu alta compozitie, modificari de regulament, etc, etc. De ce credeti ca a vrut Bernie Dublarea punctelor din ultima curs din sezon? Pentru ca stiau deja ca rbr se vor chinui la inceput intrucat erau in urma cu dezvoltarea, fortand in 2013 paa in ultima clipa. Se vede ca Horner este succesorul lui Bernie...

  • costica, joi, 27.02.2014 14:10

    eu le propun, in cazul in care mai sun probleme, sa recurga la 0.9 tce, e ieftin si nu ia foc....daca se chinuie un pic pot pune chiar 2 (sau 1.66, sa nu depaseasca 1.6) ....sau la 1.6 16v de pe logan :))