Renault exclude schimbarea numelui echipei până în 2013

Publicat luni, 20.06.2011 13:24 de Daniel Popescu

Renault vă concura în culorile negru şi auriu sub acest nume cel puţin până la finalul anului viitor, chiar dacă constructorul francez nu mai deţine acţiuni la echipă.

Constructorul auto Lotus, unul dintre cei doi mari acţionari ai celor de la Renault, nu intenţionează să schimbe numele echipei până la finalul sezonului viitor.

Anunţul a fost făcut la finalul săptămânii trecute de CEO-ul Dany Bahar, care a admis că o eventuală schimbare de strategie în acest sens va fi aplicată cel mai devreme în 2013.

"Avem o relaţie foarte bună cu partenerii noştri Genii (n.r - celălalt acţionar major la Renault), suntem implicaţi în afacerile lor, suntem mulţumiţi de cum este condusă echipa şi nu avem niciun motiv să facem vreo schimbare. Dacă decidem să continuăm parteneriatul pe termen lung, atunci redenumirea echipei va fi o problemă. Dar în acest moment această variantă este exclusă şi nu este ceva ce căutam. Excludem această variantă până în 2013", a declarat el citat de agenţia de presă Reuters.

Posibilitatea de a schimba numele până în 2013 este oricum foarte limitată, întrucât echipa ar avea nevoie de acordul scris al tuturor echipelor rivale, potrivit Acordului Concorde care va expira la finalul anului viitor.

De asemenea, Bahar a confirmat că Renault vă continua să utilizeze culorile negru şi auriu pentru monopost cel puţin până la finalul anului viitor.

"Cred că trebuie să fii constant. Ne place schema de culori cu negru şi auriu, o folosim în multe ediţii limitate ale maşinilor noastre de serie. Este o schemă de culori frumoasă care a fost primită bine de oameni, mai ales de cei de la divizia de maşini de stradă Litus, aşa că nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să o schimbăm", a mai precizat el.

Via | Reuters