Renault F1 lanseaza Academia de Inginerie 2010

Publicat marţi, 23.03.2010 17:06 de Daniel Popescu

Renault a lansat a saptea editie a popularului program destinat tinerilor ingineri pentru dezvoltarea unei cariere in Formula 1.

Renault F1 Team este una dintre putinele echipe din Formula 1 care desfasoara programe speciale pentru includerea inginerilor in cadrul Formulei 1, stiut fiind faptul ca studentii facultatilor de profil nu au o misiune usoara in cazul in care aspira la o cariera in sporturile cu motor.

Programul a fost initiat de constructorul francez inca din 2004 impreuna cu Altran, partenerul tehnologic al echipei, si ajunge in acest an la cea de-a saptea editie.

Renault ofera doua stagii de pregatire in cadrul echipei de Formula 1: unul dintre ele este in cadrul departamentului de dezvoltare pentru sasiuri de la Enstone (Marea Britanie), in timp ce al doilea este in cadrul departamentului de motoare de la fabrica Viry-Chatillon (Franta).

Castigatorii vor invata timp de 6 luni secretele ingineriei in Formula 1, timp in care vor fi platiti cu 6500 de euro lunar si vor avea cazarea asiguranta intr-un apartament de doua camere.

Programul se adreseaza studentilor din ultimul an sau proaspat absolventilor din cadrul universitatilor tehnice din intreaga lume, iar acestia trebuie sa redacteze in perioada 22 martie - 28 mai un material de 500 de cuvinte concentrat pe una dintre urmatoarele teme: aerodinamica, controlul sistemelor, design si analiza, inginerie de performanta, recuperarea energiei folosita de trenul de rulare, cercetarea si dezvoltarea componentelor, tehnologia testelor sau dinamica vehiculelor.

In urma procesului de selectie, in 14 iunie vor fi alesi 11 finalisti care isi vor prezenta proiectele pentru dezvoltarea unei cariere in F1 in fata unui juriu chiar la sediul echipei de la Enstone. Sesiunea de prezentare va avea loc in 13 iulie, iar castigatorii vor incepe stagiile de practica in luna septembrie.

 

Mai multe informatii despre Academia de Inginerie sunt disponibile aici.

Via | Renault