Renault: "Fernando si McLaren se vor chinui in Bahrain"

Publicat joi, 12.04.2007 17:30

Inginerii de la Renault cred ca lui Fernando Alonso si echipei sale, McLaren, le va fi greu sa castige in Bahrain. "Cred ca Ferrari au subestimat potentialul lui Fernando la Sepang. Este unul dintre circuitele sale favorite", a declarat Denis Chevrier, seful pe motoare de la Renault, care anul trecut a lucrat in echipa cu Alonso.

"Din acest motiv, Ferrari au luat decizii mai putin reusite, poate chiar mai rele decat startul pilotilor echipei italiene in cursa", continua el.

Remi Taffin, unul dintre inginerii de cursa ai Renault, impartaseste opinia lui Chevrier, adaugand: "Un alt avantaj al celor de la McLaren este faptul ca sunt foarte buni pe partea aerodinamica. Insa la Sakhir exista foarte putine viraje rapide. Avem doar viraje lente. Dupa mine, acest lucru le acorda avantaj celor de la Ferrari. La Spa, Fernando ar putea fi de neinvins, insa pe circuitele care urmeaza nu ii va fi usor spaniolului", crede oficialul Renault.

  • diabolique, joi, 12.04.2007 17:50
    renault

    astia de la renault sau apucat de barfe?sau au devenit vreo agentie de presa?mai bine si-ar vedea de masini ca anul asta sant praf..........

  • billy, joi, 12.04.2007 18:23
    mda

    tre sa-si refuleze frustrarile si ei undeva, in plus e cam musai sa iasa cu ceva in lumina presei. Si-atunci bat campii

  • Giannig, joi, 12.04.2007 19:57
    stiu ei ce stiu

    Renault il stiu cel mai bine pe Alonso. In plus isi stiu masina campioana de 2 ani, doar au castigat aici in precedentele 2 editii. Un mare avantaj pentru Renault era tractiunea superioara la iesirea din viraj; lucru care nu il reusesc deloc cu Bridgestone(cah). Tractiunea la iesirea din viraje e cruciala la Bahrain, pe masura ce rolul aerodinamicii scade, din cauza virajelor stranse. Dintre toate echipele ce aveau Michelin inainte, Mclaren s-a adaptat cel mai bine la Bridgestone. Totusi citeam pe site-ul oficial F1, ca Ferrari folosesc si mai bine cauciucurile astea noi, si ca nu derapeaza pe ele. Ferrari are si un sistem foarte bun de traction control, asa ca la iesirea din viraje vor avea un avanataj si vor castiga timpi pe fiecare tur. E atat de bun sistemul asta, incat Rubens cand s-a urcat intr-o Honda, a realizat ca nu mai stie sa conduca. Renault nu s-au apucat de barfe, chiar stiu ce spun. Dar nu s-au adaptat bine la cauciucuri, au si mai putini bani anul asta, in comparatie cu ceilalti mari- cam 200mil$ pe an au de cheltuit, pe cand Ferrari/Mclaren/Toyota au cam 500$ la indemana. Si si-au pierdut pilotul genial.

  • alex, joi, 12.04.2007 21:05
    Alonso intotdeauna o sa fie pe primul loc parerea mea

    Mie imi place de Alonso e un tip simpatic si are ambitie si mereu o sa fie un campion mie imi place meclaren inainte tineam cu renault unde Alonso

  • smekerul de neoprit, joi, 12.04.2007 21:15
    Aloso e pe primul loc

    Alonso e un baiat de treaba si un tip simpatic ,un pilot care in orice problema se descurca imediat si iese mereu un campion Aloso este pe primul loc.EU inainte am tinut cu renault atunci cand Alonso era la renault.

  • Giannig, joi, 12.04.2007 22:08
    Alonso is a mean assfucker

    Dar Alonso tanjea dupa Mclaren, nu dupa Renault sau Minardi unde a debutat. De mic copil si-a dorit sa conduca pentru Mclaren, ca si Lewis; nu degeaba a sarit pe ocazie odata ce i-a fost prezentata. Eroul sau este Senna. Dar nu a intrat intr-o treaba usoara la Mclaren; are mult de lucru, dar cred ca va inflori acolo. Si pentru mine ar fi viata implinita daca as lucra in echipa de ingineri a lui Ron Dennis. Dar sa ne pastram fortele pentru Bahrein, unde va avea loc contra-atacul Ferrari.

  • mihnea, joi, 12.04.2007 22:44
    malaezia

    ca sa nu mai pomenim de faptul ca in bahrein kimi va avea motor nou si va putea sa forteze in stilul lui caracteristic..cred ca finalul cursei din malaezia, cand ferrari lua avans intre 0,5 si o secunda pe tur fata de mclaren prefigureaza destul de exact ce se va intampla in bahrein, desi mclaren au dovedit a fi foarte puternici

  • ShArKy, vineri, 13.04.2007 07:51
    ...

    Sashi vada de masinile lor...de kaka :))...sunt invidiosi atata tot ca a plecat Alonso...De knd a plecat el sa ales prafu de renault...

  • mihnea, vineri, 13.04.2007 08:25
    alonso si renaul

    nu e ca si cum alonso proiecta , producea si dezvolta masinile renault..sunt mai multe cauze pentru care renault nu mai sunt performanti anul asta, lipsa banilor, pneurile bridgestone, etc..

  • calugaru, vineri, 13.04.2007 09:14
    malaezia

    la finalul cursei din malaezia, kimi castiga 0,5 secunde fata de mcl lui hamilton nu si fata de cel al lui alonso care sigur nu mai forta...

  • simona, vineri, 13.04.2007 09:39
    ferrari

    kimi este mult mai bun decat Alonso....Iar despre Ferrari sa nici nu mai vorbim se vede clar ca acum ei vor invinge...

  • mihnea, vineri, 13.04.2007 09:45
    si fata de alonso

    uita-te la timpi, alonso si hamilton mergeau la fel..deci kimi castiga si in fata lui alonso aceleasi 0.5-1 secunde

  • Kint Verbal, vineri, 27.04.2007 14:18
    [email protected]

    Astia care tineti cu alonso, unde erati cand trulli sau button, cu care a fost coechipier pe rand, erau mai buni ca el pe acelasi material de concurs? unde erati cand briatore, managerul lui alonso, i-a eliminat pe rand pana l-a gasit pe fisichella? Ha!