Renault introduce inovatii pentru schimbarea rapida a pneurilor

Publicat luni, 08.03.2010 16:05 de Daniel Popescu

Renault a introdus un nou sistem de prindere pentru pneuri pentru a cobori timpul de efectuare a schimbului de cauciucuri sub trei secunde.

Interzicerea realimentarilor cu combustibil incepand din sezonul 2010 va pune o presiune suplimentara pe umerii mecanicilor care efectueaza schimbul de pneuri.

Acest lucru a determinat echipele sa lucreze la imbunatatirea tehnologiilor utilizate in cazul pneurilor, cu scopul de a reduce cat mai mult timpul pentru inlocuirea acestora in curse.

In acest sens, Renault a introdus un nou mecanism de prindere rapida a pneurilor, iar piulitele au fost redesante cu acelasi scop. De asemenea, interzicerea capacelor pentru pneuri vine in sprijinul mecanicilor, intrucat acestea produceau intarzieri la efectuarea schimbului de pneuri.

Renault a experimentat noile solutii in cadrul sesiunilor de teste din aceasta iarna, iar rezultatele au fost promitatoare: mecanicii au reusit sa schimbe cauciucurile in mai putin de trei secunde. Totusi, tensiunea din timpul Marilor Premii si-ar putea spune cuvantul in momentele decisive, ceea ce ar putea duce la cresterea timpului necesar pentru schimbarea pneurilor, dar si la greseli din partea mecanicilor. De aceea, obiectivul celor de la Renault este de a obtine pit-stop-uri de circa 3.5 secunde in sezonul urmator.

Via | Renault

  • cristi, luni, 08.03.2010 16:32
    Tari astia de la renault

    Buni renault, dar sunt altii (red bull) ce pretind ca sunt mai buni: 'The plan is paying off, with the Milton Keynes outfit stripping their time for changing all four tyres to a lightning 1.8 seconds.' http://www.planetf1.com/story/0,18954,3213_6009479,00.html

  • scuderia, luni, 08.03.2010 16:49
    ...

    interesant. dar nu sunt numai ei. si ferrari am inteles ca au ceva nou

  • Adrian Fuchs, luni, 08.03.2010 17:29

    Lotus, Virgin si Hispania au nou... totul.