Renault neaga utilizarea amortizorului McLaren

Publicat miercuri, 11.06.2008 12:53 de Daniel Popescu

Renault au negat ca monopostul R28 utilizeaza un amortizor tip "J" identic cu cel folosit de McLaren Mercedes.

La inceputul acestui sezon s-a speculat ca Renault au amanat utilizarea unei suspensii inovatoare in urma scandalului de spionaj in care a fost implicat inginerul Phil Mackereth, care anterior fusese angajat la McLaren.

La sfarsitul sezonului trecut, FIA a dezvaluit ca printre desenele aduse de Mackereth la Renault era si unul care descria un amortizaor numit "J". In prezent, presa speculeaza ca renault utilizeaza pe monopostul R28 un astfel de dispozitiv.

Cu toate acestea, directorul departamentului de inginerie al francezilor, Pat Symonds, a negat aceste lucruri. "Nu stiu ce este un amortizor J. Daca imi spuneti voi ce este, banuiesc ca va pot spune daca avem unul. Nu este un termen legat de inginerie. Tot ce pot sa spun este ca masina noastra a fost verificata de FIA", a declarat Symonds la Montreal.

Totusi, Symonds a admis ca Renault a obtinut permisiunea FIA de a utiliza o noua suspensie. "Este adevarat ca avem noi componente pentru suspensia masinii care a fost verificata atent impreuna cu FIA pentru ca aceasta suspensie sa fie conforma cu regulamentele si legile".