Renault: "Trei echipe îl vor pe Grosjean în 2012"

Publicat joi, 28.07.2011 15:45 de Daniel Popescu

Gerard Lopez susţine că trei echipe sunt interesate de serviciile lui Romain Grosjean pentru sezonul 2012, printre acestea numărându-se inclusiv Renault.

Pilotul care ţine capul de afiş pe piaţa transferurilor înainte de pauza de vară din Formula 1 este în mod surprinzător Romain Grosjean. Francezul care a avut rezultate modeste în cele şapte curse în care a concurat pentru Renault în 2009 a intrat în atenţia a trei echipe în urma performanţelor obţinute în acest sezon în GP2.

Informaţia a fost dezvăluită de Gerard Lopez, proprietarul echipei Renault, în contextul în care există speculaţii privind posibilitatea ca Grosjean să-l înlocuiască pe Nick Heidfeld la Renault până la finalul anului.

"Trei echipe (n.r - sunt interesate de Grosjean). Ştim ce poate oferi un pilot în Formula 1 dacă merge foarte bine în GP2. Grosjean este capabil să-şi pună combinezonul în care nu a încăput cu câţiva ani în urmă. Încă ne impresionează. Nu prin rezultate, ci prin modul în care le obţine", a declarat omul de afaceri luxemburghez pentru publicaţia franceză L'Equipe.

Mai mult decât atât, Grosjean a devenit favorit să concureze pentru Renault în sezonul 2012 alături de Vitaly Petrov, în cazul în care Robert Kubica nu va fi apt să revină în Formula 1 în urma accidentului suferit în raliuri în luna februarie. "Petrov are contract până la sfârşitul lui 2012. Am considera un cuplu Petrov - Grosjean, dar asta nu depinde de noi. Depinde de sănătatea lui Kubica", a mai precizat el.

În cazul în care va opta pentru o astfel de soluţie în 2012, Renault ar rămâne fără niciun pilot cu experienţă în cadrul echipei.

Via | L'Equipe

  • Schubler, vineri, 29.07.2011 09:56
    Grosjean

    Il asteptam in F1. Sa speram ca va avea rezultate!