Rezumatul primei zile de teste de la Barcelona

Publicat marţi, 15.04.2008 10:56 de Daniel Popescu

Va prezentam pe scurt programul fiecarei echipe in prima zi de teste de la Barcelona.

Cele noua echipe prezente pe circuit au incercat sa profite cat mai mult de vremea frumoasa, in ciuda vantului destul de puternic. Spre finalul sesiunii de dupa-amiaza si-a facut aparitia si ploaia, insa aceasta nu a afectat programul echipelor.

Ferrari:

Ferrari au testat la Barcelona noile componente aerodinamice pregatite pentru sezonul european avandu-l la volan pe Felipe Massa. Brazilianul a incercat sa gaseasca cele mai bune setari pentru cursa din Spania ce va avea loc pe acelasi circuit peste doua saptamani. Dupa amiaza, Massa a testat pneurile pentru 2009 si, desi a realizat un timp excelent cu pneurile slick (1:18.613), brazilianul a fost mult mai lent cand a rulat cu cauciucuri cu santuri, fiind cronometrat cu 1:22.007. Massa va testa pentru Ferrari si marti.

Toyota:

La Toyota, Timo Glock a testat aerodinamica monopostului TF108, care va consemna un update major pentru sezonul european, lucrand in plus la diverse setari ale masinii. Germanul va continua sa testeze si marti.

BMW-Sauber:

Nick Heidfeld a lucrat la aerodinamica si mecanica monopostului F1.08. Spre deosebire de celelalte echipe, BMW-Sauber vor testa masina in conditiile regulamentului din 2009 in zilele urmatoare. Pilotul german va continua testele si marti, urmand sa testeze masina pentru Marele Premiu al Spaniei, in timp ce Robert Kubica va prelua controlul volanului incepand de miercuri.

Williams:

Kazuki Nakajima s-a preocupat de dezvoltarea monopostului FW30. Dimineata a testat pneurile Bridgestone pentru 2009, iar dupa-amiaza a muncit la suspensiile pentru cursa din Spania.

Renault:

Nelson Piquet Jr si-a petrecut ziua testand cateva componente noi pentru monopostul R28 si facand teste generale pentru verificarea fiabilitatii. In urmatoarele doua zile, Fernando alonso va reveni in cockpit, urmand ca joi debutantul brazilian sa se urce din nou in R28.

Red Bull:

Reprezentatii Red Bull au fost incantati de posibilitatea de a testa pneurile slick. David Coulthard a lucrat la sasiu si aerodinamica in cursul diminetii, iar dupa-amiaza a evaluat pneurile slick. Scotianul va continua si marti pregatirile pentru Marele Premiu al Spaniei.

Force India:

Pilotul de teste al echipei, Tonio Liuzzi, s-a aflat la volanului monopostul VJM01. Liuzzi s-a concentrat pe stabilirea unei baze solide de plecare a setarilor cu noul pachet aerodinamic. Dupa-amiaza, el a testat pneurile slick si aripile. Giancarlo Fisichella va prelua comanda monopostului marti, in timp ce Adrian Sutil va incheia miercuri testele efectuate de Force India pe circuitul spaniol.

McLaren Mercedes: Oficialii echipei anglo-germane au decis sa evalueze monopostul MP4-23 in configuratia pentru sezonul 209. Astfel, Pedro de la Rosa a rulat cu pneuri slick, iar din punct de vedere aerodinamic masina a fost setata cat mai apropiat posibil de setarile necesare anul viitor. Marti va fi randul lui Lewis Hamilton sa urce la volanul monopostul MP4-23.

Honda:

Pilotul de teste al echipei japoneze, Alexander Wurz, a evaluat pneurile slick furnizate de Bridgestone, in incercarea de a anticipa revenirea acestore in marele Circ incepand din 2009. Rubens Barrichello va prelua comanda monopostului marti si miercuri, urmand ca Jenson Button va finalizeze testele joi.

Scuderia Toro Rosso vor incepe testele de la Barcelona marti, in timp ce Super Aguri nu vor fi prezenti deloc pe circuitul de la Catalunya.

  • sherlock, marţi, 15.04.2008 11:29
    nu e ok

    Daca ieri nu ati spus cine va testa, cinstit era sa nu o faceti nici astazi. Eu am facut inlocuirile si nu voi lua cine stie ce puncte ca nu am pus pilotii care vor testa azi, pe cand altii care vad acum ce piloti testeaza normal ca fac schimbarile in cunostinta de cauza. Cinstit ar fi: ori sa nu dati puncte azi pentru calificari, ori sa dati din nou liber la schimbari si pentru cei care deja le-au facut. Sau ar fi trebuit sa afisati stirea "Rezumatul primei zile de teste de la Barcelona" de dimineata, sa ne bucuram de conditii egale.

  • jondaniel, marţi, 15.04.2008 11:57
    punctare

    since, ma asteptam sa punctati fiecare echipa in parte pentru testele din ziua precedenta, nu sa faceti rezumat.. Nasol asa.

  • npacurar, marţi, 15.04.2008 13:32
    Graba strica treaba ;)

    Deci... nasol pentru cei "in a hurry".