Rosberg: "Penalizarile sunt corecte"

Publicat marţi, 10.06.2008 17:35 de Daniel Popescu

Nico Rosberg considera ca penalizarea de 10 pozitii pe grila pe care a primit-o dupa cursa din Canada este corecta, la fel ca si cea a lui Hamilton.

Pilotul echipei Williams a intrat in monopostului lui Lewis Hmailton la Montreal dupa ce in prealabil englezul lovise spatele masinii lui Raikkonen. In urma incidentului, Rosberg si Hamilton au primit o penalizare de 10 pozitii pe grila de start a Marelui Premiu al Canadei.

Spre deosebire de pilotul echipei McLaren, care a criticat pedeapsa primita, Rosberg sustine ca penalizarea este corecta.

"Cred ca merit penalizarea, la fel ca si Hamilton. El nu s-a oprit, nici eu, asa ca meritam aceeasi soarta. Am vazut luminile rosii prea tarziu, asa ca este firesc sa existe o penalizare. Am facut o greseala", a explicat Rosberg.

Germanul este constient insa ca sansele sale in Marele Premiu al Frantei sunt mult diminuate dupa aceasta pedeapsa. "Pot deja sa uit de cursa de la Magny Cours, pentru ca probabil voi lua startul de pe locul 18 sau 19", a adaugat el.