Rosberg, surprins de declaraţiile lui Alonso despre Schumacher

Publicat luni, 24.01.2011 11:25 de Daniel Popescu

Nico Rosberg consideră că este "ciudat" că Fernando Alonso îl consideră pe Michael Schumacher principalul rival în lupta pentru titlu în sezonul 2011.

Fernando Alonso a declarat recent că Michael Schumacher reprezintă cea mai mare ameninţare pentru el în sezonul 2011 al Formulei 1, datorită performanţelor sale din trecut şi a dorinţei de a reveni la forma care l-a consacrat.

Declaraţia l-a luat însă prin surprindere pe Nico Rosberg, care crede că Red Bull Racing ar fi trebuit să fie nominalizată de pilotul Scuderiei Ferrari.

"Nu mă interesează cu adevărat, dar este puţin ciudat să nu spui că Red Bull Racing va fi cel mai apropiat rival. Asta pare destul de evident", a declarat pilotul echipei Mercedes GP pentru agenţia de presă DPA.

Germanul consideră că va avea de câştigat de pe urma rivalităţii cu Schumacher la Mercedes GP şi anticipează că nu va rămâne în umbra septuplului campion mondial. "S-ar putea să fie o luptă echilibrată între noi şi poate că mă va învinge, dar în niciun caz nu mă va pune în umbră. Nu există niciun motiv pentru care să îmi meargă mai rău decât anul trecut. Din contră, va fi mai bine", a adăugat el.

Nu în ultimul rând, Rosberg este ferm convins că Mercedes GP va reuşi să îi ajungă din urmă pe cei de la Red Bull Racing, fapt ce-i va permite să lupte de la egal la egal cu Sebastian Vettel. "Unde este Vettel acum? Voi ajunge acolo. Are o echipă bună în jurul lui la Red Bull, dar eu şi Mercedes GP lucrăm ca nebunii pentru a-i ajunge din urmă", a încheiat el.

Rosberg l-a surclasat constant pe Schumacher în sezonul precedent, însă coechipierul sau a fost într-o vizibilă revenire de forma în ultimele curse ale anului.

Via | GMM

  • dmd, luni, 24.01.2011 11:39

    Hai Schumi! Avem incredere in tine!

  • vw-tr, luni, 24.01.2011 12:05
    Ciudat?

    Draga Rosberg, este ciudat pentru tine deoarece tu nu ai nici o victorie iar Schumi are 91 de victorii, 7 titluri de campion mondial si multe altele. Putina maturitate in declaratii si priveste situatia obiectiv: l-ai surclasat aproape constant pe un veteran care s-a asezat dupa 3 ani inapoi in scaunul unui monopost si intr-un sport radical schimbat fata de vremea cand a plecat. Din pacate pentru tine, veteranul este acelasi pilot care a castigat 7 titluri, chiar daca este mai in varsta. Da, poate nu va mai castiga campionatul, da, poate ca nu va mai castiga nici o cursa, insa, cu fiecare cursa desfasurata, Schumi isi intra in forma. Eu cred ca NU TREBUIE sa-ti mearga tie mai rau in anul acesta, e suficient sa mearga Schumi mai bine ca sa stearga cu tine pe jos... P.S.: care au fost diferentele in fiecare cursa dintre tine si Schumacher? Au depasit de multe ori 100 ms? P.S.2: daca eram asa de bun, in locul tau ma bucuram sa se adevereasca spusele lui Alonso. Ma explic: Schumacher putea fi rivalul pt. titlu cu o masina foarte buna.... de care beneficiai si tu. Si cum tu esti asa de bun, deveneai tu rivalul de temut... Eu unul as fi declarat ca daca Schumacher va fi un adversar de temut anul viitor, atunci sunt bucuros deoarece am sanse foarte mari la titlul mondial. Cred ca e mai elegant asa...

  • securitate, luni, 24.01.2011 12:31
    @admin

    de ce de fiecare data trebuie vina useri tot mai deseori cu adresari urite la adresa celorlalti iar Dv. acceptati asta chiar pe site-ul vostru...se fac abateri de la subiect si dialogul nu duce la nimic bun. VA ROG FITI VOI CEI CULTI DACA ALTII NU SINT si, stergeti la timp aceste coment-uri care nu sint la subiect si mai ales care au atac asupra altora!!!

  • vw-tr, luni, 24.01.2011 12:49
    Despre mentalitatea lui Rosberg

    "...este puţin ciudat să nu spui că Red Bull Racing va fi cel mai apropiat rival. Asta pare destul de evident". Atata vreme cat si Rosberg considera ca este evident ca Red Bull va fi rivalul cel mai apropiat al Ferrari desi nu a vazut monoposturile RBR, Ferrari si MGP pe pista, poate insemna lipsa de incredere in el si in echipa sa. Sa fim seriosi, Force India sau Renault pot fi cel putin la fel de buni ca RBR cu atatea modificari de regulament si asta se va vedea la primele teste. Parerea mea este ca, cel putin la nivel mental, Rosberg este net inferior celor cu mentalitate de invingatori si cine sta cateva minute si analizeaza declaratiile, intelege usor ideea...

  • Mavric, luni, 24.01.2011 12:53
    @vw-tr dumb

    Nu-l mai baga-n seama ca si asta e cu ruj pe buje ;)) nu-i mai aduce aminte ca rosberg l-a si surclasat constant pe schumacher ca plange si-si strica machiajul ;))

  • vw-tr, luni, 24.01.2011 13:07
    Go Schumi!

    De ce il aruncati la gunoi pe Schumacher dupa doar 1 an? A stat 3 ani pe dreapta, mi se pare ca a revenit foarte bine in conditiile in care au fost atatea modificari de cand a plecat. Badoer si mai ales Fisichela au pilotat Ferrari in locul lui Massa cu 2 - 2,5 secunde in spatele lui Raikkonen desi ei nu au lipsit din F1. Aia e diferenta dupa parerea mea, nu ce am vazut anul acesta intre Rosberg si Schumacher.

  • tot eu(vw-tr dumb) pt..."secur, luni, 24.01.2011 14:01
    culturalizatule

    Domnule "cultura"....invata sa scrii....mai nou...adica aproape de 20 de ani...se foloseste "u" nu "i".....pt verbul a fi....deci se scrie "sunt", nu "sint"...si nu are nicio treaba cultura...cu ce am scris mai sus...imi place sa atac ipocritii si "falsii intelectuali"....ca tine...si ca VW-tr....si va roade :))...eu il respect...si pe rosberg...il respect si pe schumacher...dar pe voi penibililor...nu....u fucking wannabeeeeeees

  • ivan, luni, 24.01.2011 14:36
    Mavric,

    bai desteptule nu te suport mai sa fie iara vi tu si te dai mare pe aici defapt esti un ratalau MARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • vw-tr, luni, 24.01.2011 14:42
    @vw-tr dumb (original ca duda)

    Trebuie sa fii foarte, foarte frustrat daca ti-ai facut un scop in a injura pe ceilalti. Poti continua, noi ceilalti privim si ne minunam de ce vedem la tine, ne multumim ca suntem asa cum suntem noi si toate astea se opresc aici. Palmele si suturile in viata ti le vei lua nu de la noi si nici de la admini. E usor sa faci pe viteazul atata vreme cat esti in spatele sticlei, fara un nume, fara un pseudonim, fara sa fii logat cu datele tale, etc. Din punctul meu de vedere esti unul dintre cocalarii dezgustatori care au 3 lanturi de aur cu cruciulite de 2,4 kg agatate de gat (peste tricoul alb) esti unul dintre cei care asculta Guta din Mercedes si BMW, unul dintre cei care au lipsit nemotivat 7 ani de acasa si unul pe care eu o sa-l ignor. Din pacate, tu trebuie sa ramai cu tine toata viata si sa suporti consecintele acestui lucru. Sunt totusi o fiinta umana si te compatimesc (sper ca intelegi ironiile).

  • tot eu, luni, 24.01.2011 14:53
    Vw-tr

    N-am nici mertz, nici bmw...am audi...dar nu are nicio legatura cu ce spuneam mai sus.Tu esti un nimeni pe langa rosberg..asa ca ciocul mic...vad ca cel mai frecvent folosit cuvant...in limbajul romanilor...este "cocalar".....te simti mai implinit cand spui cuvantul "cocalar"?.......tu-ti mananci zilele vorbind kkt-uri ..si ei isi traiesc viata....si pedepsesc femeile dupa care tu tanjesti..

  • lev, luni, 24.01.2011 21:22
    @vw-tr

    tocmai mi-am adus aminte citind comentariul tau...Badoer si Fisichella au fost de-a dreptul penibili.....sa te faci in halul ala de ras in conditiile in care unul era pilot de teste(deci era primul care venea in contact cu toate noutatile,inainte pilotilor titulari!!) iar celalat era chiar pilot activ in acel sezon!!! Pai Schumi le-a dat ceata rau de tot....

  • danoe, luni, 24.01.2011 22:24
    uimirea lui Rosberg

    in spatele opiniei domnului Alonso se ascunde o intentie pozitiva:beneficiul personal prin lupta cu un mega-rival, pe care unii desigur,o vor eticheta ca imagine de succes.

  • vw-tr, luni, 24.01.2011 23:00
    @lev

    Asa e, doar ca justificarile celor 2 au fost usor diferite: Fisichela spunea ca s-a adaptat foarte greu la volanul foarte complex al monopostului Ferrari pe cand Badoer nu era obisnuit sa alerge in cursa, doar la teste. Cert este ca au fost ambii penibili si as putea baga mana in foc ca Schumacher l-ar fi inlocuit pe Massa cu mai mult succes decat cei mai sus amintiti daca putea sa se urce la volan.

  • danoe, luni, 24.01.2011 23:33
    lui tot eu

    ca vw-tr e un nimeni pe langa Rosberg, o stiam cu totii,si surpriza:o stie chtar si el!Si cum nimeni de pe aici n-a pilotat in formula1,merita sa-ti pierzi timpul cu oameni neinsemnati ca noi? PS: traseaza legat la ochi o linie curba inchisa care sa reprezinte nu un circuit de formula 1 ci traseul tau obisnuit (fotoliu -televizor-frigiderul cu bere-pisoar)

  • gigi, joi, 27.01.2011 13:27
    bine zis

    Bravo Nico! Daca si momaia de shumacher e amenintator la titlu , e clar cu F1 !