Sauber nu regretă că nu a copiat sistemul DDRS

Publicat marţi, 21.08.2012 13:23 de Daniel Popescu

Sauber susţine că nu are niciun motiv să regrete că nu a copiat unele tehnologii apărute în acest sezon precum sistemul DDRS al celor de la Mercedes.

Sauber este una dintre echipele care a înregistrat progrese în acest sezon, pe baza celor două podiumuri obţinute în prima jumătate a anului. Echipa elveţiană a avut însă parte şi de numeroase curse în care nu a reuşit să câştige niciun punct, astfel că ocupă doar locul şase în clasamentul constructorilor, în spatele celor de la Mercedes şi în faţa rivalilor de la Williams.

CEO-ul Monisha Kaltenborn este mulţumită de prestaţia din acest sezon şi, în momentul în care a fost întrebată dacă regretă anumită oportunităţi ratate, a precizat.

"Am primit întrebări similare şi anul trecut, legate de decizia de a nu dezvolta un sistem blown diffuser, dar nu cred că se va întâmpla şi în acest an. Nu mă aştept să apară o soluţie tehnică în a doua jumătate a sezonului şi nu regret ce am ratat. Am muncit pentru şansa noastră şi am obţinut mult pe merit".

Principala inovaţie a sezonului rămâne sistemul DDRS inovat de Mercedes încă din Australia, care permite creşterea vitezei pe liniile drepte cu până la 15 km/h. Sistemul va fi utilizat într-o versiune diferită şi de Lotus începând cu Marele Premiu al Belgiei, iar McLaren analizează de asemenea oportunitatea de a utiliza o astfel de tehnologie.

Totuşi, este puţin probabil ca echipele de la mijlocul plutonului să aloce resurse pentru acest sistem, mai ales că va fi interzis în 2013, astfel că performanţele celor de la Sauber nu vor fi afectate de decizia de a nu dezvolta această tehnologie.

Via Autosport