Schumacher: "Am meritat să fiu criticat în 2010"

Publicat miercuri, 22.12.2010 15:47 de Daniel Popescu

Michael Schumacher consideră că a meritat să fie criticat pentru rezultatele din 2010, însă este încrezător că va înregistra progrese anul viitor.

Cu ocazia împlinirii unui an de la momentul în care şi-a anunţat revenirea în Formula 1, Michael Schumacher a publicat un interviu pe site-ul său oficial în care îşi exprimă opiniile despre sezonul 2010 şi despre perspectivele de anul viitor.

Referindu-se la modul în care a fost primit de presă şi public, pilotul echipei Mercedes GP consideră că criticile pe care a trebuit să le suporte pentru rezultatele modeste au fost pe deplin meritate.

"Nu am arătat bine tot anul. Pot să trăiesc foarte bine cu criticile, trebuie doar să le diferenţiezi şi chiar te pot împinge mai departe. Ce este mult mai important este că m-am bucurat pe deplin să construim ceea ce construim aici la echipă şi aceasta este întotdeauna baza fundamentală pentru succes, pentru că motivaţia nu se poate pune la îndoială. Şi vă rog să nu mă înţelegeţi greşit: nu se poate pune la îndoială seriozitatea mea. Aştept cu nerăbdare să înceapă noul sezon", a precizat germanul.

Privind spre sezonul următor, Schumacher anticipează că va reuşi să înregistreze progrese după ce în 2010 nu a obţinut niciun podium. Totuşi, el a înregistrat progrese vizibile începând de la Marele Premiu al Japoniei, desfăşurat pe circuitul de la Suzuka.

"Aştept cu nerăbdare câteva zile liniştite cu familia pe parcursul Crăciunului, dar observ că încă mă gândesc la anul viitor. Am încheiat sezonul pe un trend ascendent şi, din punct de vedere fizic, anul nu a fost foarte solicitant. Aşadar, cunoscând dezvoltările pentru noul an, sunt încrezător că pot lupta pentru câteva victorii obţinute prin propriile puteri. Acesta este un prospect care mă face nerăbdător să concurez din nou", a mai precizat el.

Via | Michael Schumacher

  • michael_schumacher, miercuri, 22.12.2010 15:59
    Schumy fan 4 ever

    Esti prea modest...

  • dmd, miercuri, 22.12.2010 16:18

    Are 42 de ani nu 25 si din pacate reflexele nu mai sunt aceleasi ca in tinerete. Sa speram insa ca se va tine de cuvant...

  • ayrton, miercuri, 22.12.2010 16:19
    modest?...

    modest?dupa ce s-a tarat tot anul....putea macar sa spuna ca spera la podiumuri....nu direct victorii...trebuie sa-l bata in primul rand pe Rosberg ...

  • michael_schumacher, miercuri, 22.12.2010 17:08
    Schumy fan 4 ever

    @ayrton. a avut rezultate sub asteptari, insa tot anul a avut declaratii de bun simt. nu e nimic rau in faptul ca si-a propus tinte prea inalte. nu vad care este problema

  • Spartanu, miercuri, 22.12.2010 19:16
    schumy

    acest sezon a fost unul de acomodare dupa 3 ani de pauza.era cv normal sa nu aiba rezultate foarte bune cum era la ferrari.inca pt varsta care o are se descurca bine.sper ca va avea rezultate bune sezonul viitor.nu cred ca cei de la mercedes gp si-au propus inca din primul sezon sa aiba performante.

  • vw-tr, miercuri, 22.12.2010 20:26
    Bravo!

    Bravo, bravo, bravo! A stiut sa castige, a stiut sa recunoasca atunci cand a pierdut din vina lui. Astept primul podium cu nerabdare!

  • Radu, miercuri, 22.12.2010 20:30
    Nu se poate pune la îndoială seriozitatea mea...

    Intr-adevar, asa e. Interviul demonstreaza, inca o data, prin ce este superior Schumi: prin seriozitatea gandirii sale. Asta a fost temelia reusitelor sale, de fiecare data. Si va fi si in continuare. Rezultate confirmate rapid? Ati uitat de ultimele evolutii ale lui Prost si Villeneuve? Ati uitat de anii de cvasiabsenta a lui Weber? Reflexe datorate varstei? Ati uitat de Fangio? Schumi uber alles!

  • vw-tr, miercuri, 22.12.2010 20:38
    @radu

    Foarte adevarat. Sunt convins ca Schumi va avea lacrimi in ochi cand va castiga prima cursa iar pentru acele clipe merita toate sacrificiile lui...

  • Bogdan, joi, 23.12.2010 15:00

    Da. Asta astept si eu: sa il vad din nou bucurandu-se pentru victorie. Si ... de ce nu, poate lacrimand pentru inca un titlu. Dar asta va fi foarte greu de facut.

  • tech_nick, joi, 23.12.2010 16:09
    Si va mai fi...

    ...din greu! Si numai pentru motivul ca traieste din amintiri si nu-si cunoaste limitele biologice (firesti, de altfel pentru varsta lui).

  • lev, vineri, 24.12.2010 09:25
    @tech_nick

    ba eu cred ca si le cunoaste chiar mai bine decat altii,altfel nu ar mai fi revenit.Tu crezi ca revenea in F1 daca stia ca nu mai poate sa castige curse?! Eu unul ma indoiesc ca Schumacher ar fi facut asa ceva,dat fiind faptul ca intotdeauna a concurat pentru a obtine victorii.Cateodata insa,victoria nu ti-e la indemana imediat,trebuie sa ai rabdare si sa te apropii cu pasi mici,dar siguri. Ceea ce se va intampla in cazul lui Schumi,sunt convins! CRACIUN FERICIT TUTUROR FANILOR F1,INDIFERENT DE ECHIPA PE CARE O SUSTINETI!