Schumacher, încântat de echilibrul de forţe din sezonul 2012

Publicat vineri, 20.04.2012 15:02 de Daniel Popescu

Michael Schumacher consideră că diferenţele mici dintre echipe din acest sezon contribuie decisiv la spectacolul din Formula 1.

Primele trei curse din acest sezon au evidenţiat că diferenţele de valoare dintre echipe s-au estompat puternic, motiv pentru care o simplă greşeală poate conduce la pierderea a numeroase poziţii în calificări sau cursă.

Septuplul campion mondial Michael Schumacher crede că acest lucru aduce beneficii de imagine pentru Formula 1, întrucât rezultatele curselor au devenit impredictibile.

"Cred că este foarte interesant. Dacă nu reuşeşti să faci totul aşa cum trebuie rămâi în spate şi nu poţi să depăşeşti, ceea ce poate fi frustrant. Asta face ca lucrurile să devină interesante. Poţi să fii primul sau al zecelea. Un exemplu este Sebastian Vettel în China, când a fost eliminat în Q2. Trebuie să acceptăm asta", a declarat germanul în paddock-ul circuitului din Bahrain.

Echilibrul actual are efecte majore şi asupra modului în care piloţii abordează cursele, întrucât setările adoptate pentru monopost sau caracteristicile circuitului pot influenţa semnificativ timpii realizaţi pe circuit.

"În fiecare weekend de cursă începem cu un puzzle format din 1000 de piese şi trebuie să le aranjezi în cea mai bună formă. Este posibil să rezolvi puzzle-ul, dar poate nu reuşeşti întotdeauna. Iar apoi este vorba despre caracteristicile circuitului. Se vor potrivi setările pentru circuit? Acesta este un alt punct unde poţi greşi. Bahrain va fi diferit, pentru că temperaturile sunt foarte ridicate. Dar ce înseamnă asta (n.r - pentru ordinea din cursă)?", se întreabă el.

Via | ESPNF1