Schumacher: "Merită riscul de a concura la Monaco"

Publicat vineri, 18.05.2012 13:29 de Daniel Popescu

Michael Schumacher consideră că merită riscul de a concura pe un circuit precum cel de la Monaco, chiar dacă măsurile de siguranţă nu pot fi similare cu cele de pe alte circuite.

FIA pregăteşte noi măsuri de siguranţă în Formula 1 şi vizează inclusiv introducerea unui dispozitiv în faţa cockpitului, însă în acelaşi timp vizitează anual şi circuitul stradal de la Monaco, unde accidentele grave sunt dificil de evitat din cauza barierelor metalice de pe margine.

Acest lucru a fost remarcat şi de Michael Schumacher, care consideră însă că o dată pe an piloţii îşi pot asuma un astfel de risc, având în vedere renumele de care se bucură Marele Premiu al statului Monaco.

"Monaco este un circuit cu un caracter unic. Într-un fel, te poţi uita la el cu o mare porţie de ironie în privinţa contradicţiei că noi concurăm în mod deliberat la Monaco, chiar dacă de mulţi ani avem o campaniei pentru a face circuitele mai sigure. Dar în opinia mea este perfect justificabil să mergem o dată pe an, în special pentru că este un circuit foarte interesant de pilotat. de fiecare dată când mergi acolo aştepţi cu nerăbdare să ieşi pe circuit", a declarat germanul în cadrul unui preview pentru Marele Premiu al statului Monaco.

Pilotul echipei Mercedes va avea însă parte de un weekend dificil la Monaco, în condiţiile în care va fi penalizat cu cinci poziţii pe grila de start după accidentul de la Barcelona.

"Evident, faptul că voi pierde cinci poziţii pe grilă nu se adaugă acestui sentiment, dar asta înseamnă pur şi simplu că va trebui să mă străduiesc şi mai mult. De fapt, sunt foarte încrezător că ar trebui să avem performanţe bune la Monaco datorită muncii depuse de toată lumea din cadrul echipei pentru dezvoltarea monopostului nostru. Aşa că în weekend vrem să obţinem tot ce este mai bun", a mai precizat el.

Via | Mercedes AMG

  • valy, vineri, 18.05.2012 13:44

    Nu-mi fac prea multe iluzii

  • Gabyz, vineri, 18.05.2012 14:24
    valy

    Sunt de acord cu tine ,dar totusi sezonul acesta, in principal , este un esec pt. MSC dorita ghinionului exceptand cursa trecuta de la Barcelona. Parerea mea este ca daca mai are ceva din MSC al anului 2000 ar trebui sa treaca de aceste ''esecuri'' si sa putem afirma iar : '' Din cauza asta are 7 stele pe casca , ne uimeste iar............'' Cu siguranta este un moment foarte dificil pentru el , varsta nu il mai ajuta , nu mai poate spune daca nu acum poate peste 1,2,3,......ani, dar oricum eu cred ca doar el poate trece de asta si nimeni altcineva.

  • valy, vineri, 18.05.2012 15:30
    Gabyz

    Ai dreptate!A avut parte de prea multe ghinioane,ma asteptam sa vina si o greseala a lui(ceea ce s-a si intamplat).Cred insa ca dupa atatea ghinioane,esecuri a acumulat multa frustrare:( .Sper din tot sufletul sa dea dovada de tarie de caracter (inca o data) si sa treaca peste aceste momente ,sa nu se dea batut.La Monaco nu-l vad intr-o postura prea fericita,mi-e greu sa mai urmaresc cursele cand stiu ca el n-are sanse

  • valy, vineri, 18.05.2012 15:34

    De meciul vedetelor mondiale stie cineva ceva?

  • valy, vineri, 18.05.2012 15:38

    Ma intereseaza cn joaca