Schumacher: "Primul test din 2011 va fi elocvent pentru sezonul următor"

Publicat marţi, 16.11.2010 16:43 de Daniel Popescu

Michael Schumacher susţine că îşi va da seama dacă poate lupta pentru victorii în sezonul următor încă de la primul test cu monopostul Mercedes GP pentru 2011.

Mercedes GP speră să revină în lupta pentru victorii în sezonul următor, după ce în 2010 a rămas în umbra rivalilor de la Red Bull, McLaren şi Ferrari.

Echipa a început relativ devreme dezvoltarea noului monopost, iar Michael Schumacher consideră că primul test cu acesta va reprezenta un bun indicator privind aşteptările pe care le va avea pentru sezonul 2011.

"Vreau să văd că înţelegem bine monopostul, în special pe baza cunoştinţelor pe care le am acum. Pot să sar în monopost şi să am un feedback rezonabil, chiar dacă regulile se vor schimba şi nu vor fi 100% clare, dar este un început. La primul test din acest an, chiar dacă nu mai pilotasem de 3 ani, am primit un avertisment care mai târziu a fost confirmat. Sper să nu avem niciun avertisment, să avem un monopost competitiv, unul pe care îl putem dezvolta. Foarte important va fi ce vom vedea la finalul testelor premergătoare primei curse. La asta mă concentrez în principal, aşa că atunci când voi pilota sper să obţin date bune", a declarat germanul.

Schumacher a avut un început modest de sezon în care a fost surclasat constant de coechipierul său Nico Rosberg, însă în ultimele curse a demonstrat că este într-o revenire de formă. Parcursul său a fost privit în unele cercuri ca un al doilea sezon de debutant, însă germanul nu crede că este normal să se facă astfel de comparaţii.

"Probabil ar putea exista argumente că aşa este, dar din alte puncte de vedere cu siguranţă nu este. Chiar este important să comparăm anul cu al unui debutant? Nu sunt sigur. Avem obiective clare pe care vrem să le îndeplinim şi simţim ca în acest an am fost în urmă pentru că ne aşteptam să obţinem multe lucruri. Dar înţelegem motivele pentru ele şi este mult mai important ce se întâmpla de aici încolo", a adăugat el.

Schumacher a încheiat sezonul pe locul 9 cu 72 de puncte, la 70 de puncte în urma lui Rosberg.

Via | Autosport

  • ENEA, marţi, 16.11.2010 21:34
    SCHUMY

    GO SCHUMY GO arata-le ca tot tu esti cel mai tare din parcare si parcarea este arhiplina

  • iulianimi, miercuri, 17.11.2010 10:18
    schumi

    mare pilot schumacher ,mai rar ca el