Schumacher: "Problemele din Australia, un simplu accident"

Publicat joi, 22.03.2012 16:12 de Daniel Popescu

Michael Schumacher susţine că Mercedes a remediat problemele întâmpinate la Melbourne şi este încrezător că va avea parte de o cursă mai bună în Malaysia.

Mercedes a ratat obţinerea unor rezultate pozitive în Marele Premiu al Australiei din cauza unor defecţiuni tehnice la cutia de viteze a monopostului pilotat de Michael Schumacher, dar şi a degradării accelerate a cauciucurilor, element care l-a împiedicat pe Nico Rosberg să progreseze în pluton.

Cu toate acestea, echipa germană a demonstrat că deţine un monopost competitiv, iar Schumacher este convins că inginerii au remediat problemele cu degradarea pneurilor şi aşteaptă o performanţă corespunzătoare în Marele Premiu al Malaysiei din acest weekend.

"Am parcurs câteva mii de kilometri în testele de iarnă şi nu am avut niciodată probleme. La Melbourne am înţeles că trebuie să facem o treabă mai bună în regim de cursă. Dar am înţeles şi am rezolvat problema. A fost o întâmplare", a declarat germanul.

Schumacher a negat că Mercedes a obţinut o performanţă bună în calificările de la Melbourne datorită noului sistem F-duct implementat pe monopost şi susţine că avantajul oferit de acesta nu este nici pe departe atât de mare pe cât se speculează în presa internaţională.

"Cu siguranţă nu. Este adevărat că am introdus o inovaţie care ne-a oferit ceva performanţă, dar nu cred că este o performanţă uriaşă. Vom afla. Principalul aspect pozitiv a fost că avem un monopost mult mai bun decât anul trecut. Încă trebuie să-l învăţăm şi să-l înţelegem în toate circumstanţele pentru a beneficia de performanţa lui. Dar avem idei bune despre cum putem îmbunătăţi faţă de Melbourne. Dacă asta înseamnă că vom fi pe podium este o altă poveste, pentru că sunt cel puţin patru maşini foarte puternice, două McLaren şi două Red Bull", a mai precizat el.

Via | FIA