Schumacher vrea ca Raikkonen să revină în Formula 1

Publicat vineri, 11.11.2011 15:09 de Daniel Popescu

Michael Schumacher speră ca speculaţiile despre revenirea lui Kimi Raikkonen în Formula 1 să se confirme şi crede că finlandezul poate obţine din nou rezultate bune.

Kimi Raikkonen negociază o revenire spectaculoasă în Formula 1 alături de Williams, iar presa internaţională speculează că cele două părţi au semnat deja un contract pentru sezonul următor.

Revenirea finlandezului ar consemna prezenţa celui de-al şaselea campion mondial pe grila de start a sezonului 2012, iar Michael Schumacher speră ca speculaţiile din presă să se confirme.

"Nu vreau să ofer nicio sugestie, dar cel mai important lucru pe care vreau să-l spun este că aş fi foarte bucuros să revină. Am avut unele momente foarte bune şi aştept cu nerăbdare ocazii pe circuit şi în afara lui, ar fi foarte bine!", a declarat pilotul echipei Mercedes GP.

În plus, Schumacher consideră că absenţa de două sezoane din Formula 1 nu va reprezenta un obstacol pentru ca Raikkonen să revină la forma care l-a adus în postura de a cuceri titlul mondial în sezonul 2007 pentru Ferrari. Din propria experienţă de revenire în Formula 1, germanul explică modul în care a revenit în spatele volanului.

"Până la urmă, te gândeşti cât de bine îţi poţi reface potenţialul? Cât de mult poţi pilota monopostul la limită? Aceasta este principala grijă la care am răspuns imediat după primul test. Probabil am avut nevoie de 15 tururi pentru a reveni şi a pilota maşina, nu la limită, dar aproape de limită. Iar apoi a fost doar o problemă de timp. Sunt destul de sigur că şi Raikkonen ar fi capabil de asta", a mai precizat el.

Raikkonen a concurat ultima oară în Formula 1 în sezonul 2009, înainte de a participa în Campionatul Mondial de Raliuri şi, ocazional, în NASCAR.

Via | AutoHebdo