Sebastien Loeb a câştigat pentru a opta oară Raliul Argentinei

Publicat luni, 06.05.2013 10:46 de Daniel Popescu

Sebastien Loeb a câştigat Raliul Argentinei după ce a profitat de o eroare şi de o pană suferite de Sebastien Ogier, care a completat podiumul alături de coechipierul său Jari Matti Latvala.

Sebastien Loeb a bifat în Argentina a treia prezenţă în WRC dintre cele patru programate pentru acest sezon, iar nonuplul campion mondial a demonstratat că absenţele din Mexic şi Portugalia nu au avut niciun efect negativ asupra abilitaţilor sale.

Pilotul echipei Citroen s-a evidenţiat încă de la început ca unul dintre favoriţii la victorie, iar în PS 7 a preluat poziţia de lider după ce Sebastien Ogier a pierdut timp preţios în urma unei greşeli personale.

Lupta pentru victorie părea să se reaprindă pe măsură ce pilotul Volkswagen recupera teren, însă o pană l-a determinat ulterior să concureze precaut şi să se mulţumească cu locul doi.

Astfel, Loeb a obţinut a opta victorie în ultimii nouă ani în Raliul Argentinei, în condiţiile în care coechipierul său Mikko Hirvonen a terminat doar pe locul şase după ce iniţial părea să se implice de asemenea în lupta pentru victorie.

Ultima poziţie a podiumului a fost ocupată de Jari Matti Latvala, care a revenit puternic după o pană suferită vineri şi s-a luptat până în penultima proba specială cu Evgeny Novikov, care a terminat în cele din urmă pe patru în fata coechipierului său de la M-Sport, Thierry Neuville.

Mads Ostberg, un alt pilot care a concurat cu Ford, a terminat pe locul şapte, în faţa lui Andreas Mikkelsen, al treilea pilot Volkswagen, şi a lui Dani Sordo de la Citroen. Ultimul punct pus în joc i-a revenit lui Martin Prokop.

În urma victoriei din Argentina, Loeb a revenit pe poziţia a doua în clasamentul general cu 68 de puncte şi are un avans de 11 puncte în faţa lui Hirvonen, în ciuda faptului că a participat la numai trei dintre cele cinci raliuri de până acum. Ogier rămâne lider detaşat al clasamentului cu 122 de puncte.

RALIUL ARGENTINEI - CLASAMENT FINAL

 1.  Sebastien Loeb      Citroen       4h35m56.7s
 2.  Sebastien Ogier     VW               + 55.0s
 3.  Jari-Matti Latvala  VW             + 2m00.8s
 4.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford   + 2m36.7s
 5.  Thierry Neuville    M-Sport Ford   + 4m40.5s
 6.  Mikko Hirvonen      Citroen        + 6m23.9s
 7.  Mads Ostberg        M-Sport Ford  + 11m02.2s
 8.  Andreas Mikkelsen   VW            + 13m22.1s
 9.  Dani Sordo          Citroen       + 13m22.3s
10.  Martin Prokop       Czech Ford    + 14m07.6s

Other WRC finishers:

11.  Gabriel Pozzo       M-Sport Ford  + 16m59.6s
12.  Daniel Oliveira     Stohl Ford    + 25m57.9s

WRC retirements:

     Michal Kosciuszko   Italia Mini          SS6

Leading power stage results:

Pos Driver Team/Car Time/Gap
 1.  Jari-Matti Latvala  VW              12m57.2s
 2.  Sebastien Ogier     VW                + 1.4s
 3.  Mikko Hirvonen      Citroen           + 2.5s
 4.  Mads Ostberg        M-Sport Ford      + 6.9s
 5.  Andreas Mikkelsen   VW                + 8.7s
  • ionut, marţi, 07.05.2013 09:31

    asta este un fenomen jos palaria nu stiu exact de ce sa retras sau cine la fortat sa se retraga dar inca o data este un fenomen

  • wrc, marţi, 07.05.2013 21:28

    Diferentele(la varf) intre masini sunt nesemificative. Diferentele din tabel sunt date doar de talentul pilotilor si rareori de bafta/ghinion.