Sistemul DRS ar putea fi interzis în virajul Eau Rouge de la Spa

Publicat luni, 22.08.2011 16:07 de Daniel Popescu

FIA ar putea interzice utilizarea sistemului DRS în celebrul viraj Eau Rouge de la Spa-Francorchamps, abordat de piloţi cu peste 290 km/h.

FIA analizează posibilitatea de a restricţiona utilizarea sistemului Drag Reduction System (DRS) pe circuitul de la Spa-Francorchamps în virajul Eau Rouge, în urma cererii formulate în acest sens de Grand Prix Drivers' Association (GPDA).

Piloţii consideră că utilizarea DRS în acest viraj poate conduce la producerea unor accidente, din cauza faptului că în această secţiune viteza monoposturilor atinge frecvent 290 kmh, iar intrarea în virajul trei este "oarbă". O decizie finală va fi luată însă numai după o discuţie în prelabil cu piloţii înainte de prima sesiune de antrenamente libere de vineri.

O eventuală restricţie de utilizare va fi valabilă numai pentru antrenamente şi calificări, în contextul în care în cursă sistemul DRS va putea fi folosit după ieşirea din virajul 4 (Raidillon) şi până la intrarea în virajul 5 (Les Combes). FIA a mai impus o restricţie de utilizare a sistemului DRS în acest sezon, valabilă pentru tunelul de pe circuitul de la Monaco.

 

Via | Autosport | F1Times