Statistici pentru MP al Canadei

Publicat joi, 05.06.2008 11:38 de Daniel Popescu

Va prezentam cateva statistici din lumea Formulei 1 inaintea Marelui Premiu al Canadei din acest weekend.

Victorii:

Victoria lui Lewis Hamilton de la Monaco reprezinta al doilea succes al echipei McLaren Mercedes in acest sezon si a pus capat unei serii de patru victorii consecutive realizata de Scuderia Ferrari. McLaren au castigat 158 de curse, Ferrari 205, iar Williams 113.

Puncte:

Fernando Alonso are nevoie de un singur punct pentru a deveni al 6-lea pilot care castiga 500 de puncte in Formula 1. Kimi Raikkonen, in prezent cu 491 de puncte, are nevoie de o victorie pentru a atinge aceasta borna. Locul 9 obtinut de Raikkonen la Monaco a pus capat unei serii de 12 curse finalizate in puncte pentru Ferrari. Astfel, niciunul dintre pilotii din F1 nu a reusit sa castige puncte in fiecare cursa.

Calificari:

Ferrari vor sarbatori al 200-lea pole position in Formula 1 daca Felipe Massa sau Kimi Raikkonen reusesc cel mai bun timp in calificari. Robert Kubica, Fernando Alonso si Jarno Trulli sunt singurii piloti care si-au surclasat coechipierii in calificari in fiecare Mare Premiu din acest sezon. Massa conduce cu 5-1 in duelul cu Raikkonen din calificari.

Consecventa:

De la Marele Premiu al Japoniei din octombrie 2006, Ferrari si McLaren sunt singurele echipe care au castigat cursele, realizand o serie de 24 de victorii la rand.

Canada: Anul acesta, Canada sarbatoreste organizarea celui de-al 40-lea Mare Premiu si al 30-lea de la Montreal. McLaren au castigat doua din ultimele trei curse, dar Ferrari s-au impus in 7 din ultimele 13. Massa poate deveni primul brazilian care castiga la Montreal dupa Nelson Piquet in 1991. Ultimele doua curse au fost castigate de pilotul care a plecat din pole position. Ultima victorie realizata de Ferrari la Montreal plecand din pole postion a fost realizat de Michael Schumacher in 2000.