Stewart: "Hamilton poate câştiga titlul cu Mercedes"

Publicat vineri, 05.04.2013 10:35 de Daniel Popescu

Triplul campion mondial Jackie Stewart consideră că Lewis Hamilton poate câştiga titlul mondial în acest sezon, dacă Mercedes va ţine pasul cu rivalii în privinţa dezvoltării monopostului.

Transferat la Mercedes după şase ani petrecuţi la McLaren, Lewis Hamilton a început sezonul cu un loc cinci şi un loc trei în cursele de la Melbourne şi Sepang.

Progresele demonstrate de echipa germană îl determină pe triplul campion mondial Jackie Stewart să afirme că Hamilton are potenţialul de a câştiga titlul în acest sezon, însă admite că totul depinde de cât de bine poate Mercedes să dezvolte monopostul pe parcursul sezonului.

"Da, Mercedes poate să câştige curse. Hamilton va pilota la maxim indiferent de ce monopost are. Pot lupta pentru titlu, dar trebuie să ţină pasul cu Red Bull şi Ferrari în privinţa dezvoltării. Şi cei de la Lotus sunt competitivi, iar McLaren va reveni, însă Ross Brawn (n.r - şeful Mercedes) este un om extraordinar de talentat. Mercedes există pentru a câştiga şi au resursele să facă asta", a declarat scoţianul pentru postul de televiziune BBC.

În plus, Stewart consideră că Hamilton a devenit deja pilotul de referinţă pentru Mercedes, în ciuda faptului că Nico Rosberg este deja în al patrulea sezon la echipă.

"Nu este nicio îndoială că Hamilton are un avantaj, pentru că a avut mai mult succes, mai multe victorii şi un titlu. În plus, a început bine sezonul. Mercedes a adus un pilot foarte scump şi îşi doresc ca el să se descurce bine. Au adus oameni despre care Hamilton crede că vor aduce un plus pentru echipă. Paddy Lowe vine de la McLaren şi sunt sigur că una dintre explicaţii este ca Hamilton este deja acolo", a adăugat el.

Via BBC

  • seby9626, vineri, 05.04.2013 12:57

    Sansele lui Hamilton de a castiga titilul sunt egale cu cele ale lui Van Der Garde de la Caterham.

  • @seby, vineri, 05.04.2013 14:24

    Fiule aberezi. Stii tu de parca ai fi Nostradamus.......... :))

  • seby9626, vineri, 05.04.2013 15:04

    Mai vorbim noi,mai baiete,dupa etapa din Brazilia.Sau poate esti vreun frustrat de-a lui Hamilton?

  • flo, vineri, 05.04.2013 15:47

    bai seby se vede pe comentariile tale cat de rautacios si invidios esti, sun convins ca esti fan vet.

  • adycd11, vineri, 05.04.2013 17:59

    Nu cred ca Hamilton va castiga titlul in acest sezon,dar sa spui ca are tot atatea sanse cate are si Van Der Garde e o aberatie monumentala.Nu am verificat dar cine vrea poate sa se uite la cotele de la casele de pariuri si sa vada ca cei doi au,mai mult ca sigur,cote diferite.

  • mirel_f1, sâmbătă, 06.04.2013 16:22

    normal ca e o aberatie sa spui ca sansele la titlu a lui Hamillton sunt egale cu ale lui Van Der Garde ca sa spui asemenea aberatie trebuie sa fi putin complet tra la al,infine eu cred ca Hamiltton are sanse la titlu doar daca monopostul este capabil sa rina pasul cu Redbull de ce nu Ferrari sau Lotus

  • seby9626, duminică, 07.04.2013 12:45

    De fapt,sunt fan Alonso ,insa cei care cred in sansele lui Hamilton abereaza de-a dreptul.

  • seby9626, luni, 08.04.2013 09:16

    Mirele tu nu ai voie sa comentezi,ca pe tine te bate romana.