Stoneman va testa pentru Williams la Abu Dhabi

Publicat luni, 20.09.2010 17:28 de Daniel Popescu

Dean Stoneman va efectua o sesiune de teste pentru Williams la Abu Dhabi ca premiu pentru câştigarea titlului în Formula 2.

Dean Stoneman a cucerit sâmbăta titlul de campion al competiţiei Formula 2 şi, conform regulamentului, va beneficia de o zi de teste cu un monopost de Formula 1 al echipei Williams.

Echipa britanică a anunţat că pilotul în vârstă de 20 de ani va urca în cockpit în cadrul primei zile de teste de la Abu Dhabi, care va avea loc la jumătatea lunii noiembrie, imediat după încheierea sezonului.

"Întotdeauna a trebuit să facem totul pe cont propriu, aşa că este incredibil să obţin această oportunitate. Cu un an în urmă nu m-am gândit că voi fi în această poziţie.Voi merge la fabrica înainte de a testa, aşa că voi avea o bună oportunitate să întâlnesc echipa, să aflu la ce să mă aştept şi la ce se aşteaptă ei de la mine la Abu Dhabi. Aştept cu nerăbdare şansa de a urca în maşină şi să fac ce ştiu mai bine", a declarat britanicul.

Pe lângă Stoneman, Williams îi va oferi oportunitatea de a testa monopostului şi pilotului sau de rezervă, Valtteri Bottas. Sesiunea de teste programată la Abu Dhabi în această toamnă este dedicata în exclusivitate tinerilor piloţi care nu au mai concurat în Formula 1.

Via | Autosport