Sunt umflate audientele Formulei 1?

Publicat joi, 01.03.2007 18:27

Formula 1 este unul dintre sporturile care umfla cifrele audientei doar pentru a atrage cat mai multi sponsori si pentru a castiga cat mai mult din drepturile de televiziune. Concluzia le apartine jurnalistilor britanici de la The Independent, care au demarat o ancheta in acest sens.

Conform publicatiei din Albion, sursele oficiale ale Formulei 1 au afirmat ca la cursa din Brazilia din 2006 au asistat 354 de milioane de telespectatori, aceasta cifra fiind de patru ori mai ridicata decat cifrele "verificabile din punctul de vedere al ratingului". In aceste conditii, o analiza independenta britanica a ajuns la concluzia ca Felipe Massa a fost urmarit de doar 83 de milioane de privitori in momentul in care a castigat la Interlagos, in octombrie 2006.

The Independent afirma ca cifrele audientei in cazul evenimentelor sportive sunt "umflate masiv" in unele cazuri si "pur si simplu ghicite" in alte cazuri. In aceste cifre sunt deseori inclusi si telespectatorii care au urmarit reluarea evenimentului sau cei care au asistat la acel eveniment mai putin de trei minute.

O posibila explicatie a diferentei enorme intre raportul independent si cifrele oficiale este faptul ca organizatia ISF (Initiative Sport Features) masoara audienta medie pe tot parcursul evenimentului sportiv si nu mult mai impresionantele varfuri de audienta.

  • Barbu Constantin-Cristian, joi, 01.03.2007 21:44
    formula 1

    Anul acesta cel care va castiga formula 1 va fi Felippe Massa Cel mai frumos mare premiu este cel de la Melbourne Fortza Ferrari

  • saab, joi, 01.03.2007 21:48
    f1

    Dau credit lui Kubica.Nu pentru titlu mondial, dar are talent. Sper sa aiba si masina.